fredag 13. mars 2015

Flytende ostekake

Etter noen travle dager er det deilig med en langhelg, som jeg håper blir fylt med solskinn her i Oslo. Hvis du har lyst på noe søtt og godt i dag, men egentlig ikke orker å bake, er denne populære Sarafikaken PERFEKT! Jeg pynter kaken med.


Desserten består av knuste sjokoladekjeks som legges lagvis med ostekrem og bær. Safarikake er en veldig populær oppskrift.

Kremen lages uten gelatin og blir ikke stiv, derfor kalles denne oppskriften også ofte for “ flytende ostekake quot;. Tilsett gjerne smeltet sjokolade i ostekremen for å få en deilig. Denne oppskriften er det man kan kalle idiotsikker.


Umulig å ikke få dette til. Selv for noen som kanskje bare kan koke tevann og knapt nok det. Så enkel og så god! En klassisk ostekake med gelélokk er alltid blant favorittene på kakebordet og det forstår vi godt.


Sødmen i geléen passer perfekt sammen med den friske og fløyelsmyke ostekremen, og den sprø kjeksbunnen.

Ved å variere topping og fargen på gelelokket kan denne kaken enkelt pyntes til å passe både konfirmasjon, bryllup, bursdag og 17. Kake som lages på minutter. Flytende oreokake kan fort bli en favoritt.


Legg halvparten nederst i en serveringsskål. Pisk kremfløte og melis til krem. Allsidig og konsentrert matfarge og airbrushfarge i lilla eller fiolett. Denne fargeserien het tidligere Colour Flo.


Spis Drikk Lev - En matblogg om den gode maten og opplevelsen rundt. Enten det er i den travle hverdagen, med venner, familie eller alene. Oppskrift på en vidunderlig og festpyntet ostekake med kremost og et lekkert, rødt gelélokk. Kaken lages helt uten steking, men her må du beregne god tid for at den skal få stivnet godt.


Ostekake oppskrift med bringebær. Kaken er ikke vanskelig å lage, men det tar litt tid å lage den. Hipp hipp hurra, i dag er det år siden Mathias Jæger ble født! Dagen ble på tradisjonelt vis feiret med familie og venner i helgen, og i ettermiddag blir det feiring med gutta i klassen.


Ha kjeksene i en plastpose og hamre løs så du får små smuler. Ha kjekssmulene i en bolle sammen med kanel og flytende Melange med smør- og rapsolje.

Bland alt sammen og ha over i formen. Trykk kjeksen godt ned i bunnen og litt oppover kanten. Stek i minutter. Har du forsøkt å dekke en klassisk ostekake med rød gelé og masse bringebær og jordbær? Det blir en aldeles nydelig kake!


Kaken passer utrolig godt nå til de kommende festdagene i mai, men også ellers på året. Hehe, det er to ting jeg gjorde jeg ikke anbefaler, det er å sette bunnen opp ned (så den skulle bli lettere å skjære i), og prøve å sette på glad-pack, for kommer du borti så blir det merke, og det ble det på min Bruk av stavmikser var ikke noe problem, og det at jeg brukte gaffel til å røre sammen fyll har sannsynligvis gjort at det ikke ble så brent på toppen som fyll og. Det er en syrlig ostekake smaksatt med pasjonsfrukt- og appelsinjuice.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg