onsdag 4. mars 2015

Vannkringler oppskrift

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg!


Bergenske vannkringler oppskrift med kalorier, allergener og pris. Vannkringler er egentlig ett tradisjonsbakkels fra Bergen. Det serveres ofte til spekemat og rømmegrøt ikke minst på mai. For meg personlig er det ett godt barndomsminne for dette fikk jeg hos mormor. Da var de delt i to med smør og evt hjemmelaget syltetøy på.


Her i Bergen er vannkringlen obligatorisk på 17. Mai sammen med rømmegrøt og spekemat. Du kan selvfølgelig bruke smør, enda bedre, men bestemor er en evig margarinentusiast. Etter års erfaring er det vanskelig å argumentere med.


Det har blitt noen bakeinnlegg i det siste ser jeg, men sånn er det når man er gravid og stadig fyser på. Takk for at du deler oppskrift med oss. Smuldre gjæren i en bake­bolle. Varm til væsken er fingervarm.


Smelt smør i en kjele og hell på melken. Rør gjæren ut i melken og tilsett sukker, kardemomme og anis. Eg har gjort nokre tilpassingar som Har vorte veldig bra! Tilsett lunka melk og eit egg.


Piskar med kjøkkenmaskin- tilsetter smør i terningar og eltar det godt inn. Deigen inneholder som oftest hvetemel, smør, melk, gjær og vann. Dette blandes til en fast deig, trilles til tynne pølser og formes som små kringler.


I Norge er det Bergen som er mest kjent for sine kringler. Forklaringen er nok at som Hansaby kom tidlig inspirasjoner og nye ting fra Europa til Bergen. De kalles vannkringler fordi de kokes i vann, noe gjør at de blir sprø, harde og holder seg lenge.


Liten porsjon, ca kringler) 2g hvetemel g gjær dl vann g smør. Ha alt i kjøkkenmaskin og kna godt sammen. Trill tynne kringler. Husk de hever godt, så trill dem tynne så de ikke blir for tykk når de er ferdig.


Da kan de bli vanskelig å få tørr. Oppskrifter til alle anledninger! Sunn - rask - familien - kos - gjester - tradisjon. Kunnskap om kjøtt og egg, oppskrifter og tilberedning av mat finner du på matprat.


Bergensk plukkfisk – en klassiker for store og små i og utenfor Bergen. I denne oppskriften er det brukt torskefilet, men andre typer hvit fisk kan også benyttes. Server med flatbrød og bergenske vannkringler - hvis du får tak i det. Jeg har et spørsmål til din mor egentlig. Mat som er rik på både smak og tradisjoner finner du her, med oppskrifter og mattradisjoner fra hele landet - samlet inn gjennom generasjoner.


Jeg blogger i dag fra vakre Tromsø og vil gi dere oppskriften på en fantastisk festkake som dere bør prøve! Dette er en festkake som er inspirert av den populære Troika-sjokoladen. Kaken består av flere lag og tar litt tid å lage, men resultatet blir virkelig imponerende!


Mandelbunn, mørk sjokolade, bringebærgelé, sjokoladetrøffelkrem, marsipan og sjokoladeglasur i. Om mat til hverdag og litt til fest. Mange av oppskriftene er fått fra familie og venner, og noen er tatt ut fra oppskriftsbøker, matblad o.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg