mandag 5. september 2016

Bakt laks i folie

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Hva med en gladlaks til middag? Prøv denne som er innbakt i folie , her beholdes mye av næringsstoffene fra fisk og grønnsaker. Tilbered i stekeovn eller på grillen.


Laks i folie er lettvint og kan gjernes lages i stand kvelden før du skal steke dem. Husk da å oppbevare laksepakkene kjølig i kjøleskapet fram til du skal ha. Fisk i folie er et godt tips til enkel hverdagsmiddag, det er nærmest umulig å ikke få et saftig og godt resultat.


Fyll fiskepakkene med det du har for hånden av grønnsaker og urter. Pakk folien sammen rundt laksen og legg pakkene med skjøten opp på et stekebrett. Bak laksen midt i stekeovnen til alt er gjennomkokt, ca. Tips: Pakkene kan også varmes på grillen. Server med det tilbehøret du ønsker.


Bakt laks i folie

Godt tilbehør til laks i folie. Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan ha sammen med laks i folie. Paprika, tomater, blomkål og brokkoli i små buketter, løk og rotgrønnsaker som gulrot og rødbete er også velegnet.


Lag ditt eget kryddersmør til. Fisk og grønnsaker i folie er en enkel, sunn og ikke minst god måte å tilberede fisk på – som også er veldig populær blant barn. Her går ikke en eneste dråpe fiske- og grønnsakskraft til spille, og vitaminene er også inntakt.


En annen hyggelig fordel er også at det blir lite oppvask! Legg fisken på et fat. Pynt for eksempel ørreten med en majonesran sitronbåter og dill. Nedenfor finner du oppskriftene.


Har du noen oppskrifter på bakt laks (eller ørret) du vil dele? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor. PS Det er ikke noe veien for å lage nydelig middagsmat av røkt laks også.


Bakt laks i folie

En av mine hverdagsfavoritter er røkt laks med rosépepper og crème fraîche. Skjær laksen i porsjonsstykker på ca 1g og legg den i en ildfast form. Rens og finhakk hvitløken. Bland olje med limesaft og hvitløk slik at det blir en marinade. Pensle fisken med marinaden og fordel limeskall, kajennepepper og salt over laksebitene.


La det stå og trekke ca. Like godt som det er genialt! Her har du en fiskemiddag de fleste liker. Smakfull og det er bare å benytte de grønnsakene du liker best. Salte og pepre lett.


Bakt laks i folie

Fordel dette oppå fisken, og hell på ca ½ ts olivenolje. Jeg hadde helt glemt hvor fantastisk enkelt og uendelig godt det er med laks bakt i folie ? Altså, du kan egentlig bare slenge alt som er godt av grønnsaker og for eksempel oster som måtte passe, oppi aluminiumsfolie, dryppe over litt olje, ønsket krydderurter, legge laks eller ørret på toppen og voila! I disse grillpakkene kan grønnsakene varieres i det uendelige, og all slags fisk kan brukes. Er det ikke grillsesong, så lager du enkelt pakkene i stekeovnen.


Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på. Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret. Ovnsbakt laksefilet med kål og poteter er enkelt å lage og passer perfekt i en travel hverdag.


Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg