tirsdag 21. august 2018

Feber i en uke

Influensa er ikke farlig hvis du ellers er frisk og rask. Er du derimot svekket på forhån og du lett får sykdommer, kan det ofte oppstå en bakterieinfeksjon i tillegg til influensaen. Hvis feberen ikke går tilbake etter noen dager, eller du er syk i over en uke , kan det være tegn på at du har en lungebetennelse.


Et barn med en ufarlig febersykdom vil ofte kunne ha en kroppstemperatur mellom 39°C og 45°C i 2-døgn, men ved for eksempel influensa eller andre infeksjoner sees også feber varende i over en uke eller mer. Lillemor på år har vert syk med høy feber i en uke nå. Feberen i seg selv bekymrer meg ikke så veldig, men allmenntilstanden er veldig dårlig.

Vår hadde også feber ganske lenge, dro til legen etter dager, ble sendt til sykehus, de gjorde sjekker, men konkluderte med virus. Varte i en uke ca, nå har hun hatt feber på natt og dag og hadde oppimot en uke med sykdom og hoster fortsatt. Ble konkludert med virus. Symptomer og funn avhenger av årsaken til feberen.


Høy feber kan i seg selv føre til sløvhet og søvnighet. Barn med ufarlige febersykdommer har ofte feber mellom 3og 4°C i 2–døgn. Jeg vet også når jeg har bihulebetennelse. For hva er høy feber , og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større barn har feber ?

En vanlig regel for foreldre er at man oppsøker lege dersom barnet har hatt feber over tre dager, men det vesentlige er alltid barnets allmenntilstand. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig.


Feber er et vanlig symptom hos barn. Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier. Det er kroppen selv som forårsaker feberen.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Har vært til legen tre ganger. Og hun har fått penicilin. Begynte med det på onsdag kveld.


Men hun har fortsatt feber. Hva skal jeg gjøre? Hei Man blir aldri helt utlært i forh. Vesla på 4¨år har nå siden forrige fredag hatt konstant feber liggende mellom 35-42.


Hun er mnd Anonym. Første sykedag kastet hun opp, de resterende dagene har hun blitt mer forkjølet med skarp og tildels løs hoste.

Litt rennende nese, slapp,. Infeksjoner, betennelser, brannskader og store skader kan utløse feber. Det samme kan allergiske reaksjoner, sier hun.


Jeg har ingen historie med sykdom, er normalvektig, spiser variert og mosjonerer regelmessig. Siden august i fjor har jeg hatt lavgradig feber (3-32) daglig, med opphold på 4-dager med jevne mellomrom. En uke er lang tid å ha vondt i halsen om du bare er forkjølet. Er det mye hvitt på dem trenger du antibiotika.


Dersom du ikke har sluttet å hoste etter uker. Man trenger således ikke å oppsøke lege før det har gått tre til fire dager til en uke uten at tilstanden har bedret seg, sier han. Undersøkelse av avføringen er også aktuelt hvis du jobber med syke mennesker eller mat.


Blir det påvist bakterier, kan behandling med antibiotika vurderes. Hvis du er svært syk, er det aktuelt med innleggelse på sykehus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg