fredag 10. august 2018

Gravid utenfor livmoren smerter

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Kvinner som bruker prevensjon, reduserer risiko for å bli gravid både i og utenfor livmoren.


Men dersom man blir gravid til tross for prevensjonsbruk, er sannsynligheten for at svangerskapet er utenfor livmoren noe større.

Alder over år samt røyking er forbundet med økt risiko for svangerskap utenfor livmoren. De vanligste tegn på en graviditet utenfor livmoren er underlivssmerter eller smerter nederst i magen, ofte på den ene siden. Noen har blødning, og de fleste har hatt en uteblitt menstruasjon eller uregelmessige blødninger. Graviditetstesten vil være positiv.


I begynnelsen utvikler en graviditet utenfor livmoren seg som en vanlig graviditet. Dersom et befruktet egg fester seg i egglederen i stedet for livmoren , vil det til å begynne med vokse og utvikle seg normalt. I mange tilfeller vil fosteranlegget ganske raskt gå til grunne av seg selv for deretter å renses ut av kroppen som ved en tidlig spontanabort, ofte før kvinnen selv vet at hun er gravid.


En graviditet utenfor livmoren utvikler seg fra begynnelsen av som en normal graviditet, det vil si at man får de vanlige graviditetssymptomene, slik som brystspenninger og kvalme.

Jeg vil alltid råde gravide som har vedvarende smerter om å oppsøke lege, sier hun. Andre symptomer kan være småblødninger - altså menstruasjonsblødninger, som kommer uten mønster. Dersom du mistenker at du kan være gravid utenfor livmoren , er det avgjørende at du oppsøker hjelp tidlig, ettersom det kan få alvorlige konsekvenser.


LES OGSÅ: Habituell spontanabort - eller flere gjentatte spontanaborter. Behandling ved svangerskap utenfor livmor. Et svangerskap utenfor livmor er et svangerskap som ikke kan fullføres. Jeg husker fra mitt forrige svangerskap at det murret i hele livmoren ,. Ikke midt i livmoren , kun på høyre siden.


Ingen smerter eller blødninger foreløpig kan jeg være gravid utenfor livmoren ? Symptomene kan lett forveksles med spontanabort. Menstruasjonen uteblir som ved en normal graviditet og de vanlige graviditetstegn er til stede. Typisk oppstår småblødning og smerter tidlig i svangerskapet, i uke seks til åtte.


Man snakker om en graviditet utenfor livmoren når det befruktede egget setter seg fast utenfor livmorhulen. En ektopisk graviditet kan sitte i eggstokkene, i livmorhalsen, i bukhulen eller som det hyppigst forekommende, i egglederen. Dette fremkaller akutte smerter og dramatikk slik som hos din venninne.


I dag kan vi heldigvis oppdage svangerskap utenfor livmoren på et tidlig stadium.

Ofte har kvinnen symptomer med vage magesmerter på én av sidene nederst i bekkenet. I tillegg sporblødninger. Ekstrauterin eller ektopisk graviditet betyr at et befruktet egg implanteres utenfor livmoren.


Ved et svangerskap utenfor livmoren er det vanligst at det befruktede egget fester seg i en eggleder. Ekstrauterin graviditet (forkortes noen ganger som XU) er en potensielt livstruende tilstand og kan forårsake alvorlige indre blødninger. Blir man gravid med spiral, er det sjanse for at graviditeten sitter utenfor livmoren. Hvordan påvise svangerskap i eller utenfor livmor. Smerter tidlig i svangerskapet skal vekke mistanken.


Da ser man ofte fort om en graviditet er inni livmoren. I første halvdel av svangerskapet er graviditet utenfor livmoren (ekstrauterin graviditet) den viktigste tilstanden å utelukke ved magesmerter. Positiv graviditetstest og smerter gir mistanke. Men på grunn av ryggsmertene så dro jeg til sykehuset, men er så tidlig kanskje bare 3-uker så de så ikke fosteret eller noe, men de skremte meg litt ved å si at det kan være en graviditet utenfor livmoren.


Hei jeg har fått beskjed om at jeg er gravid utenfor livmoren , jeg er nå nede i HCG nivå på 15 har smerter i mage og korsrygg av og på, er dette normalt? Gynekologen sier at kroppen vil ordne opp selv og slipper derfor operasjon. Når tid vil jeg være i normal syklus igjen? Må HCG nivået være på.


Jeg har hatt svangerskap utenfor livmor, og det merker du. Min historie: Fikk ikke mensen, men negativ test. Kan være tegn på svangerskap utenfor livmoren. Ellen ble gravid utenfor livmoren. Det er uvisst om vansker med å bli gravid (infertilitet) og gjentatte aborter har sammenheng med myomer.


Store myomer kan gi følelse av oppfylthet og tyngde i underlivet. Plutselige smerter kan oppstå når områder i et myom dør på grunn av manglende blodtilførsel (infarkt i myomet).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg