torsdag 10. mars 2016

Palliativ sykepleie

Palliativ sykepleie handler om helhetlig omsorg for mennesker i livets sluttfase, og er et relativt nytt fagområde innen helsefaglig utdanning og forskning. Palliativ behandling eller palliativ medisin er en form for behandling som er mer opptatt av å redusere og lindre symptomene til en sykdom fremfor det å finne en kur. Den tar sikte på å øke livskvaliteten, og tar særlig sikte på å redusere smerte. Videreutdanningene stiller krav til fullført grunnutdanning, autorisasjon som sykepleier og praksis med direkte utøvelse av sykepleie overfor pasienter etter endt utdanning. Her finner du alt av informasjon om utdanning innen PALLIATIV SYKEPLEIE , DELTID - SP (videre- og etterutdanning).


Palliativ sykepleie

Studiet går under: Medisin, odontologi, helse- og sosialfag. Det er registrert skole som tilbyr studiet, fordelt på studiested. Dersom du ønsker å melde deg inn i Norsk Palliativ Forening, kan det gjøres ved å fylle ut skjemaet her. Medlemsskap i NPF inkluderer et abonnement på Omsorg, som er et nordisk tidsskrift for palliativ medisin. Videreutdanning i palliativ omsorg gir kompetanse til å arbeide med mennesker i livets siste fase, og deres pårørende.


Utdanningen er basert på WHOs beskrivelse av fagfeltet Palliative care hvor fokus er aktiv behandling, pleie og omsorg av uhelbredelig syke og mennesker med kort forventet levetid. Lindrende behandling, også kalt palliativ behandling, er å gi best mulig symptomlindring, pleie, omsorg, og livskvalitet for pasienter med uhelbredelig sykdom. De siste anbefalingene fra fagmiljøet, er at lindrende behandling bør diskuteres og integreres i all behandling når kreftdiagnose blir stilt. Nivå B: Sørge for at palliativ sykepleie er en obligatorisk del i ramme- og fagplaner for de tidligere nevnte videreutdanningene. Omfanget av faget må tilpasses videreutdanningens målsetting.


Kurs må godkjennes som meritterende i forhold til klinisk spesialist i sykepleie og følge kompetansekrav beskrevet i dette handlingsprogrammet. I de snart årene jeg har vært engasjert i og jobbet innfor fagfeltet palliativ omsorg, har jeg vært opptatt av hva som kjennetegner god sykepleie til alvorlig syke og døende og deres nærmeste. Hva er profesjonell lindrende sykepleie ? Min egen erfaring er at jeg bruker hele meg i møte med døende og deres familie.


Ta deg god tid til å lese gjennom alle punktene på siden for å bli godt forberedt til studiestart. Om palliativ omsorg. Dette er et fagområde i sterk utvikling både med hensyn til utdanning, fagutvikling, forskning og helsetjenesteutvikling.


Palliativ sykepleie

Bibliotekets fagside for sykepleie. Manualer i palliativ behandling. Vurderer og argumenterer for sykepleie ut fra et pasientperspektiv, og begrunner en gjennomgående etisk forståelse i faget. British Medical Journal – ABC of Palliative Care.


Utøver ansvarlig og omsorgsfull sykepleie i samhandling med pasient- og pårørende gjennom komplekse, krevende eller kritiske forløp og i uventede og uavklarte situasjoner. I sykehjem har man ofte bedre forutsetninger for å skape ro rundt den døende enn i sykehus. Utfordringen kan være mangel på palliativ kompetanse når den døende synes å slite med plagsomme symptomer. Ved mange sykehjem kan man oppleve press fra de pårørende om en siste innleggelse i sykehus hvis plagene til deres kjære ikke er godt.


Palliativ sykepleie

Palliativ sykepleie til pasienter med kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) av Irene Harkinn Andersen, Siri Ytrehus og Ellen Karine Grov. HENSIKT: Hensikten med denne studien er å beskrive de erfaringer sykepleiere i hjemmesykepleie har fra å yte sykepleie til pasienter i sen palliativ fase i hjemmet. Sykepleier, Master i Klinisk.


Kunne du tenkt deg å studere PALLIATIV SYKEPLEIE , DELTID - SP i Bergen? VID Bergen tilbyr dette studiet (videre- og etterutdanning). Studiet tilhører fagområdet Medisin, odontologi, helse- og sosialfag. Kreftregisteret opplyser at tallet på pasienter med en kreftdiagnose stiger for hvert år. Palliativ omsorg og utfordringer ved livets slutt hos pasienter med KOLS Simen A. Dette gjør at behovet for helsepersonell som jobber med pasienter i palliativ fase vil.


Samtale omkring palliativ omsorg inngå som en del av den helhetlige omsorgen Gjennom å snakke om temaet kan pasienten selv være med å bestemme Beslutning redusere stress og gir økt kvalitet på pleien til pasient og pårørende Eur Respir J. Curtis JR Palliativ og end-of-life care for patients with severe COPD. Våre leger, sykepleiere og øvrig fagpersonell tilbyr oppfølging i samarbeid med fastlege og omsorgstjeneste i kommunene. Vi tilbyr poliklinisk behandling på sykehuset, eller innleggelse i vår sengeenhet ved behov for avansert palliativ behandling. VELKOMMEN Vi ønsker alle hjertelig velkommen til den 16.


Landskonferansen i palliasjon 9. Programmet favner vidt og bredt innen fagområdet med flinke foredragsholdere fra både inn- og utland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg