onsdag 15. februar 2017

Kjøttdeig potet

Kjøttdeig og potetmos i form Fordelen med denne ovnsretten er at den kan lages på forhånd og varmes opp når du vil spise. Dersom du ikke har forsøkt det før kan du drysse et tynt, tynt lag med sukker over potetmosen som karamelliserer seg lett i ovnen. Gryte med kjøttdeig og potet. Potet trenger ikke nødvendigvis å være et tilbehør ved siden av middagen - her er den nemlig en hovedingrediens. Smakene i denne gryten vil garantert falle i smak hos hele familien!


Kok potetterninger møre i en kjele med vann. Skrell potet , og del dem i grove terninger. Hell av kokevannet. Mos poteter og rør inn melk og smør. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt muskat.


Bruk en ildfast form og legg i potet - og aubergineskiver. For et noe mer fancy utseende kan du gjerne legge potet , aubergine og kjøttsaus lagvis i formen. Dryss over resten av osten og bak det hele videre i ovnen ved 1grader i ca.


Kjøttdeig potet

Kutt løk, gulrot og stilkselleri i skiver og potet i grove biter. Ha grønnsaker og potet i gryten, og stek i et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene. Server gjerne med brød eller flatbrød.


Hakk løken og stek den gyllen i olje og smør. Pass på at det løser seg skikkelig opp. Store myke poteter med f. Klassisk minestronesuppe med kjøttdeig, potet , gulrot, løk, hvite bønner og makaroni. Dette er en favoritt suppe som er enkel å lage. Brunn kjøttdeig og muskat.


Kjøttdeig potet

Potetskiver, kjøttdeig og løk legges lagvis i smurt form. Salte og peppre godt mellom lagene. En knallgod gryte med fine farger og masse god næring. Stek i min på 2C.


Her er oppskrift og fremgangsmåte for gryte med kjøttdeig og potet. Oppskrift på klassisk hjemmelagde fløtegratinerte poteter med hvitløk. Tilsett gjerne litt hakket chili for mer spicy smak. Se video for steg for steg instrukser til perfekte fløtegratinerte poteter. Mens potetene steker forbereder du fyllet.


Kjøttdeig potet

Ha i hvitløk og stek et par minutter til. Ha i kjøttdieg, spisskumin og pepper og stek kjøttdeigen. Rør inn maisen til slutt og smak til med salt og pepper.


Husk at dette skal blandes med potet , krydre derfor godt. La kjøttblandingen avkjøle noe. Kjøttdeigen har reddet mang en hva-skal-vi-ha-til-middag-situasjon, men er du som oss, er det de samme to-tre rettene som går igjen.


Kjøttdeig potet

Spaghetti bolognaise og lasagna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg