tirsdag 22. januar 2019

Hva er fondant

Hva er fondant

Nettbutikk med utstyr til baking. En konfektmasse som blant annet består av smeltet sukker En type bløt sjokolade (konfekt) En sjokoladedessert som er flytende inni. Se vårt utvalg her!


Hva er fondant

Den glatte, nesten feilfri glasur sett på mange tradisjonelle bryllup kaker er fondant. Avhengig av typen, kan det rulles og drapert over en kake eller helles over en kake som en væske. Ser mange lekre kaker der det er brukt fondant , men jeg vet ikke hva det er laget av og hvordan det brukes, kunne tenkt meg å prøve å bruke det, neste gang jeg baker. Leser diverse bakeblogger, og ser at mange bruker fondant til å pynte med.


Hva er det egentlig, og hva smaker det? Moderne festkaker kan være høy og ekstravagant med flere lag og overdådige design. Dette er hva jeg har funnet ut er lurt å gjøre, og å ikke gjøre. Dette er noe som stadig vekker diskusjon blandt kakebakere. Fondant vs marsipan.


Noen sverger til det ene og noen til det andre. Jeg liker best fondant , både pga smaken og konsistensen. Marshmallow fondant (MMF) er en fabelaktig greie å bruke til pynt av kaker. Du kan bruke den akkurat på samme måte som marsipan: Lage kakelokk, figurer og pynt til kaken.


Den egner seg godt til sjokoladekaker, og smaker faktisk ikke verst. Dette er en perfekt smørkrem som kan brukes til pynting av muffins og kaker. Den er smidig å jobbe med og kan sprøytes i alle mulige lekre dekorasjoner. Sjokoladefondant er en kladdete sjokoladekake som serveres i porsjonsformer til dessert.


Hva er fondant

Hovedingrediensene er sjokolade, egg, sukker, smør og iblant mel. Den kan serveres med bær, bærsaus, syltetøy, vaniljesaus eller krem. Hvis du har sett bånd og roser på en kake og lurt på hva det er som disse dekorative elementene er laget av, kan de være enten marsipan eller fondant. Flytende fondant er en type sukkerholdig lim brukes til å dekorere desserter. Det strømmet fondant er hva folk tenker på, når vi leter etter flytende fondant i butikkene.


Med det store antall oppskrifter og teknikker tilgjengelig for kake dekorere, kan du lurer på hvilken type fondant du bør bruke. Poteten er min venn den. Det er tre hovedformer for fondant brukes i dekorere, hver med et annet formål. Begrepet fondant refererer faktisk til to typer fondants: rullet fondant og helles fondant. Hentet fondant er en kremaktig pasta i flytende form som brukes som fylling.


Valset fondant er en deiglignende pasta som brukes til å dekke og dekorere kaker og bakverk. Smørkrem under fondant ja, det blir noe annet. Bilde rett på smørkrem er en annen greie. Men da trekker det gjerne gjennom til neste dag. Når jeg baker er jeg fan av å lage alt fra bunn av, men har litt knapt med ti så om den er god hadde det hjulpet meg.


Og så lurer jeg også på om det er mulig å bruke både smørkrem og sukkerpasta samtidig på en kake og hvordan det ser best ut hvis man skulle brukt disse to sammen da?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg