onsdag 16. juli 2014

Kompetansemål historie vg3

Kompetansemål historie vg3

Læreplan i historie - fellesfag i studieforberedende utdanningsprogram (HIS1-02) Læreplanen utgår gradvis Denne læreplanen vil utgå gradvis fra 01. Hovedområdene utfyller hverandre og må sees i sammenheng. Innholdet er ordnet etter kapitlene i boken. Start med å velge kapittel i menyen til venstre.


Kompetansemål historie vg3

Fra kapittelsidene velger du oppgaver og andre nettressurser til kapitlet. Et ønske vi har fått på skolebesøkene vi har gjennomført dette året, er en oversikt over hvilke kompetansemål som er dekket i de ulike kapitlene. Dette har vi nå laget for å gjøre verket enda mer brukervennlig. Oversikten finnes på side 6i det nye opplaget av Perspektiver, og du kan også se den her.


Gjelder dette for privatisteksamen også, eller risikerer jeg å komme opp i eldre historie på min VGprivatisteksamen? Grunnen til at man mente at det var nødvendig med rasjonering av varer etter krigen var at det fortsatt var varemangel. Med rasjonering ville regjeringen sikre at varene ble noenlunde jevnt fordelt og at landets ressurser ble brukt fornuftig, til husbygging og gjenreisning av næringslivet og ikke til luksusvarer. Utdannings- og forskingsdepartementet med heimel i lov av 17.


Kompetansemål historie vg3

Harald Frode Skram, 23. Kompetansemål , del 1. Da lyt han svare på tre spørsmål: Kva for kjelder – verbale forteljingar og anna – kan han bruke, kva for nokre må heilt forkastas? Boken behandler deler av verdens- og norgeshistorien fra de eldste tider og fram til vår ti og den er oppdelt i kapitler etter kunnskapsmålene i læreplanen.


Det er kompetansemål om samisk historie både på vgog vg3. Med godkjent vitnemål fra Vg, kan du søke høyere utdanning ved høyskole og universitet. Historikaren lagar eit bilete av fortida.


Du velger mellom programområder som bygger på det Vgdu gikk på, og du spesialiserer deg nå ytterligere. De fleste programområder er på Vg-nivå lærefag. Da får du opplæringen som lærling i en bedrift og læretiden er år.


Verdenshistorien for hånden – både som magasin og digitalt. Se alle mulighetene dine her og bestill. Gi et magasinabonnement i gave. Velg mellom og utgaver. Kap side 64–bør også trekkes inn i arbeidet med samisk historie.


Kompetansemål historie vg3

Hei, skal ha eksamen i historie VGneste uke, og etter mye lesing (Pensum på uker) går de små grå litt tregere enn vanlig og jeg trenger litt inspirasjon til ting jeg kan trekke inn. Oppgaven vil at jeg skal trekke inn hvordan musikk,arkitektur eller kunst kan gi et bilde av tiden det var lage. Har prøvd å lete, men finner ikke frem til noen informasjon om eksamen omhandler nyere eller gamlere historie , eventuelt begge deler? Har lite lyst å lese hele historie boka på over 5sider hvis det er unødvendig, men må man, så må man.


Alle tiders historie er et historieverk som samordner kompetansemålene en oversiktlig måte. Alle kapitler samkjører faglige og metodiske kompetansemål , slik at lærere og elever får et komplett læreverk. Muntlig kommunikasjon. Når timene til yrkesfaglig fordypning brukes til fellesfag fra Vgpåbygging til generell studiekompetanse, fellesfag i fremmedspråk eller programfag fra de studieforberedende utdanningsprogrammene, gjelder kompetansemål og timetall for disse fagene slik de er fastsatt i Læreplanverket for Kunnskapsløftet.


Heldigvis er det kun mulig å komme opp i VG, og kun til muntlig eksamen. Da er det mulig å forberede seg bedre til eksamen, og vi skal hjelpe deg på veien! Har du blitt trukket til muntlig eksamen i historie , er det først og fremst viktig å vite hvordan eksamen foregår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg