Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Kan brukes på alle koketopper, også induksjon.
Smelt smør og rør inn mel. Spe med kraft og rør godt så det ikke blir klumper. Tilsett melk eller fløte.
For noen år siden fikk jeg servert en saus til pinnekjøtt , som ga pinnekjøttmåltidet en helt ny dimensjon. Denne sausen kan jeg virkelig anbefale på det varmeste. Sødmen i sausen , runder av saltsmaken i pinnekjøttet på en perfekt måte.
Pinnekjøttet vannes ut etter anvisningen på pakken.
Oppskrift, hvit saus til pinnekjøtt. Start med å riste inn hvetemel i litt vann. Jeg regner ca toppet ss pr. Det er viktig at du får smakt på sausen helt fra begynnelsen. Jepps, jeg lager saus til pinnekjøttet, og den er kjempegod!
Holder på å lage pinnekjøtt selv for første gang og lurer på hvordan man gjør det med saus til. Mener mamma pleier å bruke noe mer enn bare sjy fra dampingen, men hva da evt? Tenkte jeg skulle la være å spørre henne og bare imponere med fantastisk måltid i stedet.
Hva bruker dere til pinnekjøtt? Nå skal jeg lage pinnekjøtt for første gang i mitt liv, hehe. Noen som har en oppskrift? Saus til pinnekjøtt. La sausen koke en stund.
Smak til med fløte, sukker og eddik. Selv om du må forberede litt på forhånd med utvanning av pinnekjøttet, er selve tillagingen veldig enkel. Det har ingenting med pinnekjøtt og julemat å gjøre.
Den rene fåresmaken blir utvannet og forstyrret, og huset dufter ikke av pinnekjøtt. Og dessuten heter det det pinnekjøtt fordi det blir dampet på pinner. Fåreribbe kan brukes til suppe, gryte, grillet marinert fåreribbe etc, men da kaller man det ikke pinnekjøtt. Lukten av pinnekjøtt er lukten av jul.
Ja, hjemme hos oss har det nok ikke vært så mye saus til pinnekjøtt opp gjennom tidene. Vi har klart oss uuuutmerket godt med ufiltrert pinnefett. Så naturlig nok var jeg skeptisk da noen foreslo saus. Server pinnekjøtt og kålrotstappe med en saus laget av kokekraften som er jevnet med litt maizenna samt kokte ringerikspoteter.
Og av restene kan du lage dette. Røkt eller urøkt pinnkjøtt kan du lese mer om her. Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen. Ta en titt ned i posen med pinnekjøtt , og smak med øynene. Sjekk at det er nok kjøtt på beina, og moderat med fett.
Det sitter mye smak i fettet, og fettet gjør kjøttet saftigere, forklarer han. Er de skåret for tynt, blir kjøttet for tørt. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med rotmos, vossakorv og poteter.
Vi forteller deg hvor mye vann du trenger, hvor lenge kjøttet skal dampe, hvor mye du skal beregne per person, samt noen gode tips til ekstra smak. Klikk også for å se film. For de som ikke er helt vant til kraftig akevittsmak, kan man legge en akevitt i frysen natta over og servere iskald til dem, da får den mindre fremtredende kryddersmak.
Div grønnsaker til buljong: stk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.