Farsefyll: Finhakk løk og paprika. Skjær opp lever i terninger. Bland farsen med de oppskjærte ingrediensene. Fyll farsen i kalkunen før steking. Farsen er med på å drøye kalkunen.
Ha i brødterninger og smak til med salt og pepper. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.
Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Har du ikke elg i fryseren, kan du godt erstatte med storfe. Denne stuingen er min favoritt kalkunstuffing , men jeg bruker den også som tilbehør til kalkun eller kyllingfilet.
Fantastisk smakfull som høster skryt og mmmlyder. Smelt halvparten av smøret i en panne og tilsett løk og selleri. La det surre til løken er blank. Oppskrift på klassisk og tradisjonell kalkun med stuffing til thanksgiving, jul og nyttår. Hemmeligheten bak en saftig kalkun, er steketid og hviletid.
Det er viktig at kjøttet får god tid i ovnen på passe temperatur, og at det får hvile godt før det skjæres i. En kalkun er ofte diger, og det er mye saft på stort volum som skal få satt seg før kjøttet er klart til å skjæres i. Romjul og nyttår er tiden mange disker opp en skikkelig festmiddag med helstekt kalkun. Mange fyller ofte brødstuffing i kalkunen, men her serverer vi den deilige brødstuffingen med nøtter og tørket frukt ved siden av. Nå som jeg ikke spiser kjøtt, har jeg måttet finne på noe annet, lagde sist stuffing av halvt Quornfarse (mykoprotein), halvt Hälsans Kök-farse (soya) bakt inn i seitan (hveteglutenkjøtt, laget så den skulle smake liknende kalkun). Smak til med salt, fyll en ildfast form og dynk det hele med resterende madeira. Bak i ovn på 1grader ca.
Bland så med det ristede brødet, dryss over litt timian og salvie, salt og pepper. Rett før det skal i ovnen dynkes det med portvinen. Fylles enten i kalkunen, eller stekes i egen form den siste halvtimen. Vi anbefaler ikke å fylle kalkunen med stuffing.
Men du kan gjerne servere den ved siden av. Her er en supergod og saftig brødstuffing med sopp og urter. Potetkake med bacon smaker nydelig og er lett å lage. Se oppskriften her. Velg økologisk kalkun.
Homlagarden kommer med innmaten, som er pakket i en pose inni kalkunen. Disse er utmerket å koke kraft på til sausen! Tørk godt av kalkunen med papir både utvendig og innvendig. Dekk en langpanne med aluminiumfolie og pensle hele kalkunen med smeltet salt-pepper-smør.
Ta tak i vingene på kalkunen og bøy dem bakover til kalkunen ligger med vingene ”på nakken”. Jeg fyller med epler, svisker, flere halve løk eller charlott løk, purreløk etc. Og jeg heller vann over hver feks min for at den skal bli saftig og god. Foressten, ved kalkunen så steker jeg loff terninger (uten skalk) og fersk sopp. En utrolig herlig kombinasjon.
Sausen er utrolig god også. Sil kraften og bland den med silt stekesjy. Mål opp hvor mye det blir. Blir det for mye kraft,. Tilsett eventuelt hønsebuljong hvis det ikke er nok.
Rosmarin liter hønsebuljong Fløte. Tining: En kalkun trenger minst døgn i kjøleskap og et halvt døgn på kjøkkenbenken før tilberedning. Hurtigtining: Legg posen med kalkunen i kaldt vann.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.