Slik moser du poteter Hjemmelaget potetmos, enklere enn du tror! Mandelpoteter og andre melne potetsorter egner seg ypperlig til potetmos. De er melne og gir fin gylden farge og ikke minst en flott smak. Godt tilbehør Se flere poteter i nettbutikken.
Den beste måten å se om poteter er ferdige på, er. Poteten generelt kommer fra Andesfjellene i Sør-Amerika, hvor den med sikkerhet har vært dyrket i ca. Sesongen er fra september til mai.
Oppbevares best svalt ved 10–°C. Amandine er en fin kilde til både kalium, vitamin C og kostfiber. Spis gjerne skallet, det er der mye av fibrene befinner seg. Den kokte poteten er et selvsagt tilbehør til mange middagsretter.
På et vis er den Norges hverdagsnasjonalrett, sier kokk og tidligere potetbonde Karoline Sophie Neumann. Hun skal guide oss en tur i potetens verden, og vi begynner med det grunnleggende: Vi skiller som regel mellom to typer poteter: kokefaste og melne. Den inneholder for mye stivelse og karbohydrater, mener de. Alt med måte, sier andre. Legg potetene i kaldt vann og en anelse salt så de nesten dekkes.
Kok opp, og kok så på svak-middels varme så det småputrer i en halvtime-tre kvarter (kan ta opptil en time om poteten er stor). Det å koke poteter er ikke akkurat rocket science, men et par triks gjør så du enklere får et snasent resultat. Nordmenn har tatt poteten til sitt hjerte, men den er også elsket og flittig brukt i flere andre land. Amerikanerne bruker den gjerne til sine mashed potatoes, mens øst-europeerne inkluderer den i sine gryteretter.
Koking av poteter er vel noe alle kan, tenker mange kokebok forfattere, men er det slik? Alle må vel ha en første gang de gjør noe, og koking av poteter er ikke noe unntak. Nå er det mange fakta om poteter, mange typer og tilberedninger, men koking er vel det mest vanlige. Vask og kok poteten med skallet på, da tar du best vare på næringsstoffene som sitter rett under skallet. De kan også råskrelles.
Disse potetene trenger kort koketid. Norsk mandelpotet er å få kjøpt i butikk mellom september og mai. Bør oppbevares mørkt og kjølig, ved 4–ºC. Velg riktig potet til julemiddagen.
Potetene deles inn i to hovedkategorier: kokefaste og melne. Det er det høye tørrstoffinnholdet som gjør at de melne potetene foretrekkes til julens fete tradisjonsretter. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser.
Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Nypoteten er en umoden potet , også kalt ferskpotet. Det er dette som gir dem den unike smaken, så spis dem rett etter at du har kjøpt dem.
Den nye poteten må bli en potet som tåler å lagres lengre. Vi skal finne en potet som passer. Vi vil bidra til å øke norsk matproduksjon, sier Bjertnæs.
Så kommer problemet da - hun spiser bare søtpotet av potet -typer. Går det an for meg å koke søtpoteten sammen med mine poteter? Eller er det noe med at smaken smitter over på hverandre eller noe? Hvis du kjenner at kniven slipper poteten , så er poteten perfekt mør.
Trekke først, så hvile: Dra kjelen av platen, og la potetene trekke i 5-minutter. Da trekkes saften nemlig inn i poteten igjen. Dette er for å få fram sødmefulle nøttesmaken i poteten. Bakt potet er så enkelt og så godt, og kan fylles med alt ditt hjerte begjærer.
Potet er mest brukt til mat for mennesker, men kan også bli til dyrefôr, potetmel, stivelse, dextrin eller alkohol. Ukokt potet er lite fordøyelig, men dersom den varmes opp, blir stivelsen mer tilgjengelig som næring. Poteter kan stekes, bakes og kokes, med eller uten skallet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.