Saftig kylling på en seng med grillede marinerte grønnsaker og ricottaost. Stekepose er undervurdert! Det er helt trygt å steke ved lav temperatur så lenge fuglen er gjennomstekt når du er ferdig (grader). Men jeg bruker økologisk kylling av god kvalitet, og da er jeg ikke så bekymra for dette.
Les steke- og koketips for kylling. Se hvordan du steker hel kylling , kyllinglår, varmer opp grillet kylling og steker kyllingfilet i ovn og i panne. Bruker du steketermometer, skal det stikkes inn i den tykkeste delen av kyllingbrystet, slik at det ikke hviler mot bein.
Med deilige sprø poteter til blir det et lite festmåltid midt i uka. Jeg har prøvd noen sånne ferdigposer fra Maggi med krydder og stekepose som er veldig gode. Denne gangen brukte jeg derimot egne krydderurter, tørkede sådan. De fleste steker kyllingfileten i pannen når de skal tilberede middagen.
Det er fint, men det er veldig viktig å passe på at kyllingen er helt gjennomstekt. Rå kylling skal ikke spises. Problemet er at overstekt kyllingfilet blir ganske tørr, og det er ikke så fristende. Skal du ha saftig kylling anbefaler jeg å steke en hel kylling , med skinn, i en leirgryte.
Skal du absolutt ha disse hersens masseproduserte filletene er stekepose et tips. Smør blandingen godt inn i kyllingene og legg dem i en stekepose. Posen lukkes godt, og det klippes et lite hull i det ene hjørnet av posen. Plasser posen på en stekeplate, og pass på at hullet vender oppover, slik at stekesaft ikke vil renne ut.

Bakes i ovnen i min. Det er det magreste kjøttet vi har, samtidig som det er fullt av sunne proteiner. I tillegg er det også mat som er enkel å tilberede på kort tid. Med noen enkle triks kan du få både gjennomstekt og saftig kylling.
Kylling er verdens mest brukte kjøtt. Jeg bruker å ha mozzarella-ost i kyllingfileten, det er kjempegodt! Bruner den lett på begge sider og setter den inn i ovnen i cirka minutter.
Ta av folien og stek videre i ca. Ovner er forskjellige, men kjernetemperaturen i lårene bør være ca. Husk å la kyllingen hvile før du skjærer den opp. Idiotsikker vei til saftig kylling Heldigvis er det enkelt å få til god og saftig kylling , ifølge kokk Bård Greni.
I videoen over kan du se hvordan han steker kyllingbryst. Kalkun kan gjerne stekes i stekepose , enten det er hel kalkun, kalkunbryst elller kalkunfilet. Bruker du en stekepose slipper du å søle til den ildfaste formen.
Dette er fremgangsmåten for kalkunfilet. Bun kyllinglårene kjapt i en stekepanne på begge sider i litt smør eller olje. Krydre lårene og legg dem i stekposen.
Legg stekeposen i en ildfast form, og klipp noen små hull på toppen slik at den ikke sprenges. Mange vegrer seg for å lage helstekt kylling av frykt for å ende opp med knusktørt kjøtt eller, enda verre, rå uspiselig kylling. Men følger du Nussaras steg for steg-oppskrift vil dette gå som fot i hose – vi lover! Oppskrift på helstekt kylling i form #128020; DU TRENGER: Gir 4-porsjoner.
Det fine med denne retten, er at den kan forberedes lang tid i forveien ( kyllingen fylles og brunes, potetene halvstekes (min, 2gr), og grønnsakene kuttes på forhån så er det bare å smekke kylling og poteter i store kvanta i ovnen, og svisje grønnsakene min før servering. Jeg skal for aller første gang lage kalkun om et par dager. Har en kalkun på kg.
Skal lage sopp og bacon stuffing til samt poteter og waldorfsalat. Spørsmålet er altså, hva er best? Jeg tenkte jeg skulle ha stuffingen ved siden av og ikke inni kalku.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.