Her kommer oppskriften på en helt fantastisk smørkrem. Denne bruker jeg MYE i kakene mine. Den er utrolig god som fyll i sjokoladekaker, eller som jeg bruker den til, erstatte kremfløte uttenpå kake når du lager marsipankaker. Jeg bruker denne kremen til fyll inni kaker, til å dekke kaker med og som pynt. Har brukt denne kremen til å lage mønsteret på kakene My Little Pony og Tussi.
Det finnes mange måter å lage en god smørkrem på og den aller mest vanlige er å røre sammen smør og melis. Tilsett litt fløte og sitron (skall og saft) og du har en veldig enkel sitron- smørkrem helt uten egg. Kan gjerne benyttes som topping på en muffins - og vips så har du laget cup cakes. Hva er forskjellen mellom vanlig smørkrem og amerikansk ? Smørkrem er en god og luftig krem som er perfekt til å pynte cupcakes og dekorere kaker.
Dette er kremen som jeg som oftest bruker til å lage rosene på rosekaker også. Tilsett konditorfarge for å få den i forskjellige farger. Når kaken er fylt armerer jeg med amerikansk smørkrem som du finner oppskrift på her Dette gjør at kaken blir mye finere når du får på marsipanen. Det stivner og gjør at du får en glatt overfalte. Dette er en perfekt smørkrem som kan brukes til pynting av muffins og kaker.
Dessverre har det blitt slik at folk rynker på nesa når de hører ordet smørkrem , mye fordi det produseres mye kunstig, såkalt smørkrem. Smørkremen jeg har laget i denne rullekaken er ekte saker, og spør du meg bør den heller kalles dessertkrem. Sveler eller lapper er nydelige kosemat formet som små pannekaker.
Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. Det er mange ulike typer smørkrem - den enkleste er amerikansk smørkrem , som består av bare smør (eller margarin, eller en annen type hardt fett) og melis, kanskje litt melk, fløte eller fruktsaft, og smakstilsetning. Den er smidig å jobbe med og kan sprøytes i alle mulige lekre dekorasjoner.

Amerikansk vaniljekake - Ingredienser: egg dl sukker dl melk ss smør dl hvetemel ts vaniljesukker ts bakepulver Tilberedning: Pisk egg og sukker til eggedosis. Det blir takeaway med skikkelige amerikanske cupcakes, fastslår Mary Jørstad. Til uka åpner hun Americakes Bakery. Med Americakes Bakery på plass, er Bekkegata i Hamar i ferd med å bli ei internasjonal matgate -med asiatisk mat på hjørnet, Mama Africa vegg i vegg og Bubble Waffle lenger opp i gata Og nå altså amerikanske kaker, med skikkelig smørkrem.
Klassisk fårikål Amerikansk eplekake Eplekake i langpanne Viltgryte Boller Hverdagslapskaus. Foto: All Over Press. Enkelte rynker på nesa bare de hører ordet, mye fordi det i mange konditorier produseres kunstig, såkalt smørkrem. Lager du den av gode råvarer mener jeg den fint kan kalles en dessertkrem og brukes til langt mer enn bare topping på cup cakes.
Kaken er laget med olje, brunt sukker, kanel, valnøtter og rosiner. Grovt revne gulrøtter gjør at gulrøttene synes bedre i den ferdig stekte kaken, men kaken blir enda saftigere av det. Som amerikanske kaker flest, er denne gulrotkaken dekket med rikelige mengder fluffy ostekrem på toppen.
Kanskje har de andre glemt natron? Jeg hadde i noen sjokoladedråper før jeg satt kaken i ovnen, og håper det blir godt. Siden jeg ikke er så glad i smørkrem skal jeg prøve meg på en ganache alá sjokoladekremen du har hatt på en annen sjokoladekake (Sjokoladefestkake med friske bær) og ha masse deilige bær på.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.