fredag 6. februar 2015

Steke koteletter i ovnen

Her finner du oppskrift og fremgangsmåte på saftige og møre koteletter tilberedt i ovn. Koteletter er noe alle liker, og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig middag. Retten stekes ferdig i ovnen , da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen.


Slik steker du koteletter Nakkekoteletter, svinekoteletter og sommerkoteletter er alle god hverdagsmiddag som de aller fleste liker. Vi viser deg hvordan du enkelt tilbereder koteletter enten i stekepanne eller i ovn. Den mest vanlige tilberedning av koteletter er vel i stekepanne, men hvorfor ikke prøve dem i ovnen ?

Smaker veldig godt sammen med ovnsbakte grønnsaker. Stek kotelettene raskt i en varm stekepanne. Forvarm ovnen til ca 2grader. Jeg bruker feks sjampingnon, rødløk, gulrot og. Ta koteletter og kryddre dem.


Snues etter min. Stekes på 1grader i min. Så tar du FLØTE (vanlig piskefløte) og heller oppi langpanna og setter opp varmen maximalt i min.


Jeg syns ikke det blir noe særlig godt når eg prøver å lage koteletter selv.

Jeg bruner de først i stekepannen slik at de får stekeskorpe. Så salter og peprer jeg og legger i ildfast form. Men hvor mange grader, og hvor lenge? Jeg kunne gjerne tenkt meg å ha de i ovnen i en time, hvor mange grade. Hvordan få saftige svinekoteletter?


Sommerkoteletter i ovn. Det er bare en liten hake ved planen: Det har regnet ustanselig den siste uken, og nå begynner kjøttet å faretruende nærme seg utløpsdato! KOTELETTER MED FLØTE - STEKT I OVNEN Kotteletter i ovn er virkelig å anbefale ! Dette er en super søndagsmiddag, enten en skal ha gjester eller ikke. Her er det grønnsaker og koteletter som blir plassert i langpannen.


Så lager jeg er erte- og myntepuré som jeg serverer til. Skikkelig forfriskende og god! Langpannen rødløk røde paprika squash 8-små poteter ss olivenolje ts salt.


Du steker den ferdig i ovnen. Blir de ikke veldig tørre i ovnen ? Er jo det de IKKE blir! Liker ikke tørre koteletter , og det blir det når en steker de i panna synes jeg.


Jovisst, kan du steke koteletter i ovnen ! Du kan faktisk fint lage hele middagen – med både koteletter , poteter, frukt og grønnsaker – i én form.

Det er veldig lettvint, og resultatet blir en rett som er full av herlige smaker. Om du steker i ovn er det også lurt å brune dem først. Evt kan du bruke stekeposemetoden, hvis den funker på sånne beinete ting som koteletter. Også er det jo fint om kotelettene er av god kvalitet.


Her får du også oppskriften på koteletter med soppstuing, ovnsbakte. Etter en halv time tar jeg ut fatet, snur kotelettene og setter fatet inn igjen. Etter en time i ovnen tar jeg fatet ut av ovnen og lar maten hvile i noen minutter mens vi dekker på bordet. Serveres alene, eller med en liten salat til.


Jeg elsker dem grillet med en digg marinade, i en høstgryte med rotgrønnsaker, kokt i brun saus, stekt i panne med litt salt og pepper eller langtidsstekt i ovnen som dette. Oppskriften kan fint utvides til mange. Lav ovnstemperatur, lang tid og mange spennende smakstilsetninger gir en saftig, mør og spennende middag med nakkekoteletter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg