torsdag 28. mai 2015

Pavlova fyll

I denne oppskriften bruker vi blanding av vanilje- og vanlig krem, men du må gjerne bruke kun vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig romkrem. Luftig, lett og sprø marengs som smelter i munnen. Her finner du oppskrifter på mini- og porsjonspavlova, pavlova i flere lag med masse godt fyll , og pavlova i langpanne.


En suksess i hvert et selskap. Denne pavlovaen vil være midtpunktet på ethvert festbord. Pynt med masse friske bær og mynteblader så vil kaken imponere.

Kaken er naturlig glutenfri så her kan alle kose seg. Foto: Alf Børjesson. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser.


Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Rull den sammen med krem og bær og topp med frisk pynt og limesirup! Fyll kaken med krem og friske bær etter eget ønske. Her har vi lagd kaken i små porsjonsmarengser, slik at den kan serveres som en deilig dessert.


Sprø bunn, fløyelsmyk eggekrem, toppet med skogens gull - multer.

Rett og slett nydelig! Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien. Jeg laget bunnen to dager før og pyntet den i festlokalet rett før den skulle serveres.


Enkelt og greit, og jeg har enda til gode å se noen si nei takk til en pavlova med friske og fristende. Det er imidlertid intet i veien for å lage en større versjon. Denne flotte marengskaken egner seg utmerket til å forberede i dagen i forveien og masse friske bær gir vakker sommerstemning. Toppet med eggekrem og friske bær blir dette en suksess i hvert selskap. Her har du en enkel oppskrift med trinn-bilder: Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål.


Fyll den med rips, blåbær, bringebær, jordbær og krem rett før du skal servere den. Populært på kakebordet på 17. Fyll sirkelen med eggehvitemassen og stek som angitt.


Kilde: Stavanger Aftenblad. Denne Pavlovaen er med salt karamell, sprø cashewnøtter og syrlig granateple. Perfekt fyll oppå sprø marengsbunn og fløyelsmyk eggekrem. Forvarm ovnen til 1grader varmluft. Pisk eggehvitene og salt stive i en helt ren bolle.


Bruk en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller elektrisk håndvisp. Når eggehvitene skummer og har vokst i størrelse så har du i sukker, litt av gangen.

Kaken kan varieres på utallige måter, og denne versjonen med sitronkrem i tillegg til pisket krem og bær, er blant de beste! Men det går ann å lage klar kremen og bare fylle på rett før servering. Pavlova er nok verdens mest berømte marengskake!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg