tirsdag 6. juni 2017

Gynekolog mensen

Gynekolog mensen

Var hos gynekolog under mensen i forrige uke og fikk satt inn spiral. Men fikk ikke tatt celleprøve da. Menstruasjonssmerter. Gynekolog Den beste tiden å ta celleprøven. MENSEN : Å ta en celleprøve under menstruasjonen kan være vanskelig, fordi blod gir dårligere prøver.


Hva skal jeg gjøre? Jeg har time hos gynekolog imorgen kl 18:20. For de fleste kvinner er mensen , eller menstruasjon, en fast følgesvenn gjennom til år av livet. Mange kvinner opplever endringer både fysisk og psykisk gjennom menstruasjonssyklusen sin. Det er fordi hormonene svinger i løpet av denne tiden, forteller gynekolog ved Aleris, Cathrine Amalie Bjørke.


Det finnes en rekke vanlige og mindre vanlige grunner til at dette skjer, sier gynekolog. Kan man gå til gynekolog med mensen ? Det er mulig å gå til gynekolog selv om man har mensen. Eneste unntak er dersom det blør svært kraftig og man skal ta en celleprøve, da kan det bli en uegnet prøve som må tas på nytt utenom menstruasjonen.


Jeg er henvist fra fastlegen til gynekolog. Og siden det er søndag idag så får jeg jo ikke ringt å evt avbestilt. Men kan man møte opp hos gynekolog med mens ? Den vanlige sykluslengden er på dager.


Noen har litt kortere og noen litt lengre, uten at det må oppfattes som unormalt. I den første delen av mens -syklus påvirkes livmoren av østrogen som er et hormon. Men hvis blødningen nå -mot formodning- ikke avtar litt etter litt og forsvinner til slutt, så får du oppsøke fastlegen din eller en gynekolog for å få det undersøkt slik at du kan vite årsaken, og om det evt er noe som skal behandles.


Håper dette var informasjon og råd som du kan nytte deg av. Er du usikker på hva du ønsker anbefaler vi konsultasjon først slik at du kan diskutere dette med din gynekolog. Har time imorgen, men igår fikk jeg mensen.


Hvis du ikke bruker annen prevensjon før spiralinnsetting skal spiralen settes inn dager etter 1. Vi anbefaler uansett ikke spiralinnsetting uken før mens. Uregelmessig mens eller at mensen forsvinner er vanlig og skjer hos cirka prosent av alle kvinner. Leter du etter etter gynekolog i Trondheim?


Våre gynekologer er opptatt av å ivareta deg på en best mulig måte, enten det dreier seg om rutineundersøkelse eller mer komplekse problemstillinger. Smertene kommer noen ganger daglig, og varer bare noen sekunder før de går over. Smerten ligner på mine vanlige menssmerter, men er av kortere varighet og kraftigere. Skulle hatt mensen 8. Dette kan være problemer med stoffskifte, diabetes eller nyresykdommer. En sjelden gang er for tidlig overgangsalder årsaken, sier Liv Bente Romundsta gynekolog ved Spiren Fertilitetsklinikk.


Når mensen uteblir. Romundstad sier årsaken til at mensen uteblir er helt avhengig av hva som er underliggende årsak. De neste fem årene er spesialisering innen retningen du har valgt. De fleste finner ut hva slags spesialist de vil bli når de går på medisinstudiet, og mange bytter også spesialisering underveis i spesialistutdanningen. Spesialistutdanningen foregår mens du jobber som lege.


Gynekolog mensen

Ikke så kjært barn har mange navn. I det siste har mensen endelig kommet litt frem i lyset, blant annet med den blodferske norske boken om mensen. Våre spesialister Kristine Meidell og Åse Vikanes har offentlig driftsavtale, hvilket innebærer at alle må ha en henvisning fra fastlegen, såfremt du ikke har en kronisk lidelse som følges opp av gynekolog her. Uten henvisning gjelder ikke driftsavtalen.


Nedenfor kan du lese mer om ulike problemstillinger gynekologen kan hjelpe med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg