Elg er sunt og veldig godt! Hva med elgstek eller elggryte? Se oppskriftene her. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss.
Hemmeligheten bak en perfekt stekt elgstek er å bruke steketermometer. Server med gode høstgrønnsaker, viltsaus, poteter og rørte tyttebær. Bland sammen alle ingrediensene til sausen, unntatt rømme og maisenna.
Kok opp og la koke uten lokk til halv mengde. Visp inn rømme og jevn med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper. Elgstek må behandles riktig ved tilbereding og steking, for å få frem de gode smakene. Den vanligste feilen mange gjør er å steke kjøttet for hardt, slik at elgstekens kjernetemperatur blir for høy og kjøttet blir tørt.
Bruk vår tabell over riktig kjernetemperatur for elgstek , slik at du lykkes med din gode middag! I Norge er vi heldige som har tilgang til ekslusivt reinsdyrskjøtt. Et fantastisk alternativ til ribbe eller pinnekjøtt på julaften eller når kun det beste er godt nok i menyen på nyttårsaften. Når den er perfekt stekt og servert med kremet viltsaus og smørstekte pærer, vil dette være middagen gjestene dine prater om i lang tid framover.
Det er duket til fest når en perfekt stekt elgstek settes på bordet. Og det er langt fra så avskrekkende som det kanskje høres ut, i alle fall om du ikke har gjort det før. For bruker du et steketermometer, er det enkelt å få t godt resultat hver gang.
Det er viktig å ha god tid når du tilbereder elgstek. Sett ovnen på 1grader og la elgsteken hygge seg i ovnen i cirka timer. Bruk alltid steketermometer, så du kan kontrollere kjernetemperaturen. Elgsteken er medium stekt ved grader og gjennomstekt ved grader. Vi har en frossen elgstek som skal nytes på nyttårsaften.
Kan vi legge den i kjøleskapet og la den få en langsom tining eller bør vi vente litt til? Hører gjerne også hvordan dere ville benyttet den? Elgkjøtt er en fantastisk råvare! Prøv denne oppskriften på elgstek sammen med saus til elg, høstens grønnsaker og beter som tilfører både sødme og dybde. Dessuten tilfører disse flotte farger til tallerkenen sammen med grønn rosenkål og oransje gulrot.
Perfekt festmat til de mørke høstkveldene. Server elgstek med kokte høstgrønnsaker som for eksempel brokkoli og blomkål. Tyttebærsyltetøy og kokte poteter er fast følge. Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.
Litt dumt spørsmål, men har ikke lagd sånn her stek før. Har fått en sånn ferdig stekt oksestek (i sjy) som en vareprøve, hvordan får jeg denne varm og minst mulig tørr? Elgstek er en tradisjonsrik søndagsmiddag i mange bygder i Norges land. Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Vi viser deg hvordan du på en enkel måte tilbereder en stek i ovnen.
På denne måten kan du imponere venner og familie med en perfekt stek. Metoden gjelder for oksestek, svinestek og. Stek midt i ovnen til kjernetemperaturen viser 62˚C. Temperaturen vil fortsette å stige til 65˚C mens kjøttet hviler. Da er kjøttet medium stekt med en rosa kjerne.
For gjennomstekt kjøtt la stå til steketermometeret viser 70˚C. La kjøttet hvile under et kjøkkenhåndkle eller aluminiumsfolie mens du steker grønnsakene. Noen ganger bruker jeg langtidssteking på både elgstek og svinestek, har ovnen på ca 1grader, og lar det stå noen timer.
Det har selvsagt en del å si for hvordan resultatet blir. Og for å ikke nevne hvordan dyret er håndtert etterpå. I ovn ved 175° i ca.
Ben ut kjøttet, gni det inn med salt og pepper og surr det jevnt. Fordel smør over og legg kjøttet på rist over langpannen. Nei da, jeg mener ikke at den skal spises frossen. Men om du begynner på morgenen, er steken klar til kveldmiddagen om ti timer! Det tar ti men mens den steker ved lav temperatur, kan du jo gjøre noe helt annet.
Ta steken rett fra frysa. Elg indrefilet - Middagstips - Smedstuen Grd AS Elg indrefilet med blbr og stekt kantarell er et svrt mrt og magert middagstips. Hvordan steke elgstek.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.