Fløtegratinerte poteter er alltid populært, og kan gjerne serveres til biff. Bakt potet er et annet godt alternativ. Annet godt potettilbehør er hasselbackpoteter, duchessepoteter, stekte potetbåter, søtpotet fries, potet - og sellerirösti eller en potet - og løkform. Med spennende tilbehør som brokkoli- og sjampinjongsalat og ovnsbakte rødløk, gjør du dette tradisjonelle måltidet klar til nyttårsbordet eller middag med gjester.
Denne oppskriften på fløtegratinerte poteter med hvitløk er den klassiske varianten, men tilsett gjerne litt hakket chili for mer spicy smak. Smak til med salt og pepper. Ikke så ulikt fremgangsmåten for fløtegratinerte poteter – bortsett fra at fløten er erstattet med kyllingkraft. Tynne potetskiver lagt i press lagvis mellom timian, sjalottløk og hvitløk. Supergodt – og vel verdt den tiden det tar hvis du ønsker å imponere litt ekstra.
Slik lager du fløtegratinerte poteter raskt: Kok potetskiver møre i fløten. Tilsett hvitløk, salt og pepper. Ha alt i en ildfast form og dryss over ost. Sett formen til gratinering under grillen, eller ved 2°C i stekeovn, til osten er smeltet, ca.
Men den kan også være en middag i seg selv ved å blande inn andre grønnsaker. Det smaker deilig til både kjøtt- og fiskeretter, men kanskje spesielt godt er det til roastbiff, spekemat, kylling eller stekt biff. Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Rens og finhakk løk og hvitløk. Ha potet , løk, hvitløk, fløte, melk og muskatnøtt i en stor gryte. Kok opp, reduser varme og la småkoke i 6-minutter, til potene begynner å bli møre. Rør godt underveis og smak til med salt og nykvernet pepper. Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver.
Smør en ildfast form. Legg i potetskiver og hell over fløte. Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca. Legg ost på toppen og stek videre i ca. Finhakket løk, tynne purreringer, finhakket paprika og ev.
Sopp i skiver kan også være et alternativ. Dersom potetskivene gis et oppkok først, forkortes tiden i stekeovnen. Fløtestuede poteter kan serveres til så mye, eksempelvis til roastbiff, kylling, kalkun og kokt skinke for å nevne noe.
Potetstappe er også veldig enkelt: kokte poteter , litt smør og melk eller fløte, og så smake til med salt og pepper. Et godt tips for å få litt mer spennende smak på potetstappen, er å ha i sellerirot. Hvitløk er også godt. Bare kok noen fedd sammen med potetene og mos dem sammen. Til biff , søndagssteken, roastbiff, påskelam eller spekmat.
Biff Stroganoff med fløtegratinerte poteter Biff Stroganoff er ein gryterett eg huskar godt frå barndomen. Det var litt eksklusivt den gongen på 70-talet og namnet gjorde den nok litt eksta spennande. Som tilbehør til biff synes vi det er godt med enten fløtegratinerte poteter eller bakt potet.
Begge deler er veldig enkelt. Skal komme tilbake til en genial måte å bake poteter på senere. En god klassiker av en biffrett dette her. Hvem liker ikke en go mør og saftig biff.
Biff med bakt potet er en klassisk helgerett. Disse bakte potetene fylles med ost, hvitløk og timian og gratineres før servering. Skjær poteter i skiver, bruk gjerne en mandolin og finhakk hvitløk.
Legg poteter og hvitløk i en kjele. Fordel potetene i smurte ildfaste former og dryss over revet ost. Gratiner i ovnen på 2grader i ca. Bland olivenolje og pepper inn i deigen og del den i 4. Form hver del til tykk biff , og sett biffene til side under plastfolie mens du lager resten. Legg stavene i en bolle og sett den under rennende kaldt vann.
Skyll potetstavene til vannet i bollen er helt klart.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.