tirsdag 12. februar 2019

Graviditet utenfor livmor symptomer

Svangerskap utenfor livmoren oppstår når det befruktede egget vokser utenfor livmoren, oftest i egglederen. Man snakker om en graviditet utenfor livmoren når det befruktede egget setter seg fast utenfor livmorhulen. En ektopisk graviditet kan sitte i eggstokkene, i livmorhalsen, i bukhulen eller som det hyppigst forekommende, i egglederen.


De vanligste tegn på en graviditet utenfor livmoren er underlivssmerter eller smerter nederst i magen, ofte på den ene siden. Noen har blødning, og de fleste har hatt en uteblitt menstruasjon eller uregelmessige blødninger. I begynnelsen utvikler en graviditet utenfor livmoren seg som en vanlig graviditet.


Ifølge Legevakthåndboken vil de fleste med svangerskap utenfor livmor få symptomer mellom 4. Symptomer på svangerskap utenfor livmor. Karlsen opptrer symptomene for graviditet utenfor livmor oftest i uke 6. På et tidspunkt vil det gjøre mer og mer vondt. En graviditet utenfor livmoren utvikler seg fra begynnelsen av som en normal graviditet , det vil si at man får de vanlige graviditetssymptomene, slik som brystspenninger og kvalme. Blødningen kan være svak som en spotting eller brunlig utflod.


Den hyppigste årsak til slik graviditet er at egglederne er blitt skadet ved en tidligere egglederbetennelse. Det har dannet seg små lommer i egglederen hvor egget fester seg. Kobberspiral i livmoren er en disponerende faktor. Spiralen beskytter mot svangerskap i livmoren, men ikke mot svangerskap utenfor livmoren.


Dersom du med ett opplever å måtte oppsøke toalettet hvert femtende minutt, kan det skyldes hormonendringer under graviditeten. Etter hvert vil også den voksende livmoren presse mot urinblæren. Et annet klassisk symptom på graviditet er kvalme.


Dessverre oppstår den ikke bare på morgenen, men kan komme når som helst på dagen. Slik behandles svangerskap utenfor livmoren Det er vanlig å ta ultralyd i slike tilfeller, og de fleste gynekologer vil ha svangerskap utenfor livmoren som en mulig forklaring. Men disse kan være vanskelige å oppdage.


Ser man ikke noe i livmoren, men vet at kvinnen er gravi vil man se etter noe galt utenfor livmorhulen. I et ektopisk, eller tubal, graviditet , er et foster tapt. De frste symptomene som fr oss til tenke p et mulig svangerskap. I noen tilfeller kan komplikasjoner føre til at egget implanteres andre steder enn i livmorhulen. Dette er et velkjent fenomen og betegnes som graviditet utenfor livmoren eller en ektopisk graviditet.


Selv om de fleste graviditeter utenom livmoren forekommer i egglederne, så kan de også oppstå i bukhulen, eggstokkene eller i livmorhalsen. Dersom det oppstår graviditet med inneliggende spiral, er sannsynligheten for at svangerskapet er utenfor livmoren ca. Nyere forskning har vist at røyking er forbundet med økt risiko for svangerskap utenfor livmoren. Hvis man tror man er gravi er en graviditetsprøve den beste måten å bekrefte eller avkrefte det på.


Men det er mulig å få noen tegn og symptomer på at man er gravi allerede før dato for forventet menstruasjon har passert. Tidlige symptomer på graviditet. Ektopisk graviditet - er ekstremt farligondskap som truer livet til enhver kvinne.


Det bør bemerkes at fra denne faren ikke er immune, men hver jente, må en kvinne kjenner de grunnleggende tegn og symptomer på en graviditet utenfor livmoren, da de ser ut til å være på vakt og ikke å utsette besøket til gynekolog. Andre spesifiserte symptomer og tegn med tilknytning til mat-og vskeinntak SVANGERSKAP UTENFOR LIVMOREN. EKSTRAUTERIN GRAVIDITET.


Vanlige symptomer på graviditet , som kvalme, oppkast, vondt i ryggen og VELDIG trøtt og sliten. Hva er svangerskap utenfor livmoren. Jeg fikk plutselig VELDIG vondt i magen. Jeg klarte ikke å bevege meg og jeg lå egentlig bare å hylte. Var ganske sikker på at jeg skulle dø akkurat da.


Tok smertestillende, og etter en time gikk det over til vage smerter. Hvis det virkelig er svangerskap utenfor livmoren, m det fjernes. Betyr at noe er galt graviditet utenfor livmoren, endometriose eller infeksjoner. De første symptomene på ektopisk graviditet er smerte (som må lindres med sterkere smertestillende midler enn paracetamol) og blødning. Selv normal oppfatning etter svangerskap utenfor livmoren er vanskelig og risikabelt, er det fortsatt mulig.


Noen kvinner kan trenge for å vurdere alternativer til i- livmor etter en graviditet utenfor livmoren, som for eksempel adopsjon og surrogatsvangerskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg