torsdag 13. november 2014

Svangerskapsdepresjon symptomer

Ubehandlet svangerskapsdepresjon er ofte forbundet med høyere risiko for spontanabort, lav vekt hos den nyfødte og prematur fødsel. Svangerskapsdepresjon er et relativt vanlig problem hos gravide kvinner. Dette kan være svært vanskelig å diagnostisere. Selv om denne tilstanden ofte omtales som fødselsdepresjon eller barseldepresjon, starter rundt en tredjedel av disse depresjonene i svangerskapet.


Det kan være flere grunner til at man utvikler en fødselsdepresjon. Symptomer og tegn på et truende eller oppstått hjerteinfarkt er blant annet akutte brystsmerter og ubehag, utstrålende smerter til begge armer, og hals eller underkjeve. I mange tilfeller føles det som et bånd som strammer rundt brystet.


Jeg lurer på hva som er karakteristiske symptomer for svangerskapsdepresjon og hvor ille skal det være for å kalles en depresjon? Kan det behandles, eller må babyen komme før det går over? I mangel på norske nettsider om svangerskapsdepresjon , bestemte jeg meg for å dele mine erfaringer og følelser rundt denne diagnosen.


Håper min side kan hjelpe andre i samme situasjon. Fødselsdepresjon er ikke ulik andre depresjoner, men ansvaret for en nyfødt baby kan gjøre depresjonen mer utfordrende. En fødselsdepresjon oppstår vanligvis i løpet av de første tre månedene etter fødselen. Det er vanlig å føle seg nedstemt og engstelig, og mange mister interessen for livet. Andres lykke ved en barnefødsel kan forsterke eget mismot og gjør en bare mer ulykkelig.


Skyldfølelse og selvbebreidelser er vanlige symptomer ved depresjoner og kan føre til utsagn soJeg strekker ikke til som mor, mitt barn hadde fortjent en bedre mor. Hva kan man selv gjøre? Men graviditet er ikke alltid slik en lykkelig tid.


Det er ofte fylt med stress og bekymring, samt en rekke følelsesmessige og fysiske endringer. Her kan du poste anonymt hvis du ønsker. Forumet er åpent for alle tema.


Reglene for bruk av forum gjelder også her. Personangrep er ikke tillatt eller reklame. Hvis du allerede har en forumbruker og ikke ønsker å bruke denne, må du huske å logge deg ut. Mange problemstillinger og dilemmaer har oppstått og blitt drøftet underveis. Norge hvert år har symptomer på depresjon i barseltiden.


Det er viktig å oppdage og behandle depresjon hos småbarnsmødre fordi depresjon hos mor under svangerskapet eller i barseltiden kan ha langvarige negative konsekvenser for barnets utvikling. Jeg vil gjerne vite mer om svangerskapsdepresjon. Hvor lenge kan man i teorien gå med dette? Kan man ha det hele livet uten selv å vite om det?


Er det mulig å få behandling mot svangerskapsdepresjon ? Fins det noe kunnskap omkring ette emnet? Symptomer varer vanligvis fra noen timer til flere dager og inkluderer gråt, irritabilitet, hypokondri, søvnløshet, nedsatt konsentrasjon, følelse av isolasjon og hodepine. Dette er ikke det samme som postpartum depresjon og det er heller ikke en forløper til postpartum depresjon eller postnatal psykose. Depresjon og angst gir både kroppslige og psykiske symptomer. Testen fokuserer på psykiske symptomer på depresjon, men den kan også brukes hos pasienter med somatiske grunnlidelser.


Observasjonstiden for MADRS er siste tre døgn. Det første emnet er basert på legens observasjon av om pasienten ser synlig trist ut. For de øvrige emnene er legens åpningsspørsmål angitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg