mandag 22. februar 2016

Bake brød uten form

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Du kan bake både rundbrø vanlige brød , flettebrø brytebrød etc. Pass på at deigen er fast og ikke for løs, da vil brødene sige ut og bli flate.


Eltefritt brød er ingen suksess uten former. Flere brød tett i tett i langpanna har jeg aldri likt, de blir som oftes kleimete, ihvertfall for folk som liker skorper på brødet.

Brød uten salt er dømt til å bli dårlig! Siktet hvetemel er som sagt det aller beste melet du kan bake me hvis du vil ha en fast og fin deig. Baker du finbrø skal deigen akkurat slippe bollen. Like gode uten , bare formen på brødet som blir forskjellig.


La deigen hvile på forskjellige stadier. Hviletid er viktig! Brødet hjelper til å minke sultfølelsen, og treninga gjør formen ellers mye bedre, sier hun.

Nytt menneske - Jeg fant en brødoppskrift, Ingrids rugbrø i et ukeblad for et år siden. Jeg kaller det ikke helsebrø men et grovbrød uten hvetemel. Jeg som ikke er flink med å bake brød synes dette er helt topp, meen jeg synes ikke jeg får det helt perfekt og ønsker tips. Jeg baker den grove med mel og kli.


Lar den være i ovnen i min i vanlig brød form. Jeg synes at brødet virker litt uferdig inni. Så elter du i så mye hvetemel som nødvendig ikke for mye for da blir brødet tørt.


Det blir LITT klissette. Andbefaler ettersom mine ble veldig store. Noen ganger grovt rugm. Steker i langpanne Bakeren: Hei.


Sunne brød kan varieres i det uendelige, både i form , størrelse og smak. Revne grønnsaker og krydder. I tillegg til kornsorter av alle slag, kan et godt, sunt brød inneholde alt fra revne grønnsaker og biter av soltørket tomat, til nøtter, frø, kryddere og urter.


Ingrediensene røres sammen, helles i smurte former og stekes i ovnen på 1grader i til minutter.

Men dette er slett ikke det eneste enkle og sunne brødet du kan prøve deg på. Jeg liker å variere, men foretrekker å bake i form hvis jeg skal lage brød som skal være med i en matpakke. Del deigen i 2-emner og form til brød. Legg brødene i smurte former eller i bakepapirkledt langpanne med litt bakepapir mellom hvert brød. Deigen kan også formes til runde brød og legges i godt melete kurver.


Dekk brødene med et kjøkkenklede og la etterheve ca. Ta brødet ut av formen og la det avkjøle på en rist. For å få frem det beste av all denne velsmakende maten trenger vi brød - godt brød. Nedenfor har vi samlet et knippe oppskrifter på brød du kan bake selv, og som garantert vil ta frokosten til nye høyder.


Frys gjerne ned Frys bakverket du ikke spiser mens det fremdeles er ferskt, men husk å ta frem det du trenger til neste dag kvelden før. Vi fant alle mulige svar: Brøddeiger som lages nesten uten innsats, surdeigskulturer som settes flere dager i forveien, brød uten gjær, brød med grønnsaker eller masse frø og luftig, lyst. Mindre gjær = lenger hevetid = bedre brød. Duftende, nybakt brød før eller til måltidet - det være seg til suppe, salat, ost eller kanskje bare til et godt glass vin, er noe av det beste som finnes. Og så elsker jo vi nordmenn brød til frokost!


Bak brødet selv, det er enklere en du tror. Oppskriftene på hjemmelaget brød og hjemmelagde rundstykker finner du her. Du klarer aldri bake bedre brød enn dette.


Uten å gå altfor teknisk til verks kan vi tenke oss at.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg