Mange får gode minner når fløyelsgrøt blir nevnt. Fløyelsmyk og god grøt som minner litt om rømmegrøt, men som lages kun med melk. Kalles også for smørgrøt.
Serveres gjerne med sukker og kanel. I tidligere tider var dette en litt finere grøt siden det var mye smør i den og den ble kokt på hvetemel - i motsetning til vassgrauten på sammalt mel og vann. Fløyelsgrøt eller smørgrøt er egentlig bare tjukk, hvit saus.
Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter. Noen annonser ser du fordi vi tror de kan interessere deg. Vi antar dette basert på din tidligere aktivitet på Schibsteds nettsteder og apper. Smelt smøret og rør inn melet til det blir glatt og jevnt. Spe med melken, litt om gangen, og la det koke opp mellom hver gang.
Smak til med salt når grøten er ferdig. Smørgrøt kjenner eg ikkje. Oppskrifter til enhver anledning. Middagstips til hverdag og helg, deilige kaker og digge desserter, raske og enkle retter.
Det er mye kjærlighet i god mat! Grøten serveres med kanel, sukker og smør. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde.
Rør kraftig om hele tiden så det ikke svir seg i bunnen. Rømmegrøt er feit rømme (seterrømme) som vert kokt opp, så rører ein på kveitemjøl og så spedd med mjølk. Midten av koketiden tilsetter du smøret. Forlat ikke gryta og rør masse.
Så får du ikke klumper. På sånne kvelder er grøt en perfekt kveldsmat, varmt og godt. I går ønsket barna seg fløyelsgrøt , for det hadde de spist hos mormor.
Innimellom savner jeg semulegrynsgrøt fra barndommen, noen kaller det vel fløyelsgrøt eller noe sånt? Semulegryn er laget av hvete, og er ikke glutenfritt. Jeg har derimot oppdaget at å koke grøt på hirsemel ikke er så dumt!
Mye røring, men det blir veldig bra til slutt. For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp fløyelsgrøt i ordboka. Den er veldig tykk til å begynne med og må spes med litt melk om gangen. Fargerikt og sunt tilbehør!
Ovnsstekte rotgrønnsaker som pastinakk, gulrot, kålrot, jordskokk, hvitløk, rødbet, gulbete og polkabete passer til høstens middager.
Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så her er det bare å blande sin egen favoritt. Samtykke fra cookies. Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.