Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Oppskrift på klassisk og tradisjonell kalkun med stuffing til thanksgiving, jul og nyttår. Hemmeligheten bak en saftig kalkun , er steketid og hviletid. En kalkun er ofte diger, og det er mye saft på stort volum som skal få satt seg før kjøttet er klart til å skjæres i. Farsefyll: Finhakk løk og paprika.
Skjær opp lever i terninger. Bland farsen med de oppskjærte ingrediensene. Fyll farsen i kalkunen før steking.
Knyt hyssing rundt bena og stram til (hvis du bruker stuffing , lukkes åpningen med stekenål, eller sys igjen). Farsen er med på å drøye kalkunen. Det er mye godt som.
Hvis du skal fylle kalkunen bør det gjøres før kalkunen fylles. Jeg har alltid laget stuffing før. Denne gangen lagde jeg stuffing i brødform. Forvarm ovnen til 1°C. Er kalkunen fylt må du beregne ca.
Kalkun får du kjøpt fra til kilo. Store kalkuner bør du bestille på forhånd. Selv de største går fint inn i en vanlig stekeovn. Tin kalkunen på et kjølig ste helst i kjøleskap. Kok kraft på innmaten som ligger i en plastpose inni fuglen.
Gni innsiden av kalkunen med salt og pepper, fyll den deretter med stuffing og sy igjen. Fyll kalkunen eventuelt med stuffing. Denne porsjonen er beregnet til en 6-kg’s kalkun.
Bruker du stuffing i kalkunen må du huske at den skal steke en time lenger. Helstekt kalkun er imponerende festmat, og spesielt populært på nyttårsaften. Vi gir deg våre beste oppskrifter og tips til hvordan lykkes med både helstekt kalkun og kalkunfilet, samt det gode tilbehøret som stuffing og waldorfsalat.
OPPSKRIFT: Stuffing til kalkun OPPSKRIFT: Gammeldags maisbrødstuffing – Jeg syns faktisk det beste er å steike farsen i ei brødform. Den blir ofte ikke ferdig samtidig med kalkunen , men. Triksene som gjør kalkunen saftig. Ingenting sier nyttårsfest så tydelig som helstekt kalkun med deilig stuffing. Her får du tipsene som gjør kalkunen saftig, mør og full av deilige smaker.
Resten av stuffing legger jeg i en ildfast form og steker for seg selv i ca. Ha kalkunen på en rist i en bakeform, hell på med vann slik at bunnen er godt dekket. Pass på å etterfyll vannet mens kalkunen steker! Ha to gulrøtter, løk og selleristang i bakepannen og la det steke sammen med kalkunen. Gresskarpai med smørkrem til dessert.
Hjemmelagde og selvpyntede sukkerbrødkaker til kaffen. Jeg må innrømme at jeg gjerne vil ha litt hjelp når det nærmer seg servering slik at saus og alt tilbehøret er klart samtidig. Lag gjerne stuffing i en ildfast form ved siden av.
Ikke ha den i kalkunen. Når stuffingen er gjennomvarm, kan du være helt sikker på at brystene er tørre som kritt. Dersom du insisterer på å stappe noe inn i kalkunen , kan du legge inn salt, pepper, et par sitronbåter og noen urtekvaster.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.