onsdag 10. mai 2017

Glutenfri butterdeig

Glutenfrie croissanter og wienerbrød laget med butterdeig. For noen måneder siden prøvde jeg å lage glutenfrie croissanter og wienerbrød laget med butterdeig , men forsøket med mørdeig gikk heller dårlig. Jeg husker ikke hva som skjedde, om det ble spiselig eller ei, men det ble hverken glutenfrie croissanter eller butterdeig ! Butterdeig kan brukes til så mangt, både kaker og salte kreasjoner.


Her på bloggen finner du allerede Napolonskake, en fransk Galette de roi, tapasideer og middagsforslag. Flere oppskrifter kommer og jeg vil linke til de forskjellige nederst i dette innlegget.

Du finner oppskrifter på alt fra forretter til middag og dessert lenger ned på siden. Når du steker butterdeigen, blir resultatet luftig, med en sprø overflate. Det å lage sin egen butterdeig , eller smørdeig, synes mange er tungvint og litt komplisert. Varm ovnen til 2grader. Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre.


Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Vi svarer på spørsmålene dine, og tar i mot kommentarer og forslag. Grunnoppskrift på butterdeig til både desserter, kaker og middagsretter.

Vegansk butterdeig ? Ikke alltid like lett. Ferdigmatprodusentene putter både det ene og det andre i deigen, så ofte er det greit å lage selv. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer. Dette lager du raskt og enkelt med glutenfri butterdeig.


Vår oppskrift på glutenfri butterdeigspizza toppes med italienske smaker som serranoskinke, soltørkede tomater og ruccola. HER er oppskriften. Det finnes mange forskjellige oppskrifter på tertedeig, men ser man nøye på dem er de alle en såkalt mørdeig, laget etter 1-2-prinsippet, det er lettere å huske en deig som er enkelt satt sammen, derfor holder jeg meg til denne istedetfor å forandre littegrann her og der og gjøre den nesten ugjennkjennelig. Denne kan du servere til hvem som helst uten unnskyldninger om at den er glutenfri.


Dette er grunnoppskrift for butterdeig. Mørdeigen er mammas gode mørdeig som jeg har gjort gluten- og melkefri. Kan ta lang tid om en skal følge oppskriften slavisk. Saftig glutenfri eplekake!


Ein må ha gode oppskrifter og resten går (stort sett) som ein leik! Skal jeg først holde bake kurs så må det jo selvsagt inneholde noe av det beste jeg vet om, nemlig glutenfri butterdeig. Kurset holdes søndag april kl 13:til 17:Hovedtema for kurset er butterdeig.

Vi skal lage wienerbrød fylt med sjokolade. Smaker godt, og er lett å lage! I denne oppskriften bruker vi blant annet potet, lufttørket skinke og ramsløkpesto. Anne Katrine kommentarer.


Pai er enkelt og godt og veldig fleksibelt. Du kjevler deigen ut, og bretter den sammen, for så kjevle den ut på nytt. Gjerne med litt smør mellom lagene. Begrepene blir ofte bruk om hverandre om selve typen deig.


Allergi: Laktosefri. Ved glutenfri mat skal du unngå matvarer som inneholder gluten, et protein som blant annet finnes i våre vanligste kornslag hvete, spelt, rug og bygg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg