tirsdag 19. september 2017

Nav omskolering

Om det blir vurdert at du trenger mer utdanning eller omskolering i voksen alder for å skaffe deg arbei kan NAV vurdere utdanning som en del av et arbeidsrettet tiltak. Husk å logge ut når du er ferdig. Målet med endringene er å få flere mottakere av AAP tilbake i jobb raskere.


Nav omskolering

Endringene påvirker først og fremst de som søker om å motta AAP fra 1. Dei gamle omgrepa omskolering og attføring er kjende for dei fleste. Omgrepa er erstatta av arbeidsavklaringspengar (AAP), som er nøkkelen når det gjeld utdanningsstøtte frå NAV. Jeg har etter år i yrkeslivet totalt ødelagt skuldrene mine og må dermed vurdere omskolering eller i verste fall søke uføretrygd. Kan NAV være behjelpelige?


Og ja, jeg vet man kan ta kontakt med NAV , men å høre andres erfaringer er alltid et bedre utgangspunkt for min del. Omskolering med bistand fra nav. Er den det, så har du rettigheter til dekning av økonomisk tap - bl. Du skriver at du ikke fungerer i yrket som frisør lenger, da du har konstant senebetennelse i armene og øverst i ryggraden.


Nav omskolering

Vi kan si generelt her på ung. Det kan være ulike grunner til å velge en ny karriere. Arbeidsmarkedet endrer seg, jobber blir borte, sykdom naturliggjør en omskolering , eller man kan rett og slett få lyst til å gjøre noe nytt. Skattetrekk på ytelser fra NAV Skatteetaten har ansvaret for skatt og skattekort.


I artikkelen nedenfor får du svar på noen av de mest vanligste spørsmålene om skatt på yt. Først til NAV , få så skjemaer om yrkesrettet attføring, gå til lege, be legen om å sende en spesialisterklæring til din kontakt på nav (du får dette når du får søknadspapirer), send så inn skjema. Når noen blir pushy på omskolering må en huske å si at nav tenker raskeste veien til arbei og komme opp med noen alternativer som f. Avklaring, arbeidsrettet rehab, oppfølging osv. Og ellers få med at etter en helhetsvurdering finner ikke nav det hensiktsmessig med omskolering.


Nav omskolering

Hvis NAV mener det er mer effektive ruter tilbake til arbeidslivet, så kan de overprøve dine ønsker. Slik jeg forstår deg, ønsker du omskolering gjennom utdanning i det ordinære utdanningssystemet. Over 1ulike kurs.


Adobe-sertifiserte kurssenter. Dette underforumet tar opp temaene utdanning, omskolering , jobb og arbeidstrening. Her kan man utveksle erfaringer. For faglige tips og råd om hvilke muligheter og rettigheter man har for tilrettelegging når man er syk finner du under NAV -forumet.


Også må du sitte med lege bekreftelse på at du ikke kan ha samme jobb videre, med andre or du må være ferdig med utredningen. Deretter søker du skolegang. Så dette er en prosess man begynner senest rundt juletider året før man ønsker å begynne på skolen.


Anita var utdannet teknisk tegner, men jobbet på pakkeriet og i pølsemakeriet ved Andelsslakteriet i Skien. Ingunn Marie har fagbrev som renholder og vasket i plastindustrien i Bamble. Så ble begge to langtidssykemeldte på grunn av jobbrelaterte helseproblemer og fikk tilbud om omskolering av NAV.


Nav omskolering

Sånn var det ihvertfall for noen få år siden. Har selv fått omskolering pga en sykdom. Det var ikke vanskelig, så det ordner seg nok for deg håper jeg:-) ikke hør på de som ikke skjønner hva dette dreier seg om. Meld fra om endringer. Hvis det skjer endringer som har betydning for din stønad som enslig mor eller far, må du straks melde fra til NAV.


Du må for eksempel melde fra hvis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg