fredag 15. september 2017

Brød uten form

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hvis du baker brød uten former er det viktig at konsistensen på deigen blir riktig. Baker du finbrø skal deigen akkurat slippe bollen.


Del deigen i 2-emner og form til brød. Legg brødene i smurte former eller i bakepapirkledt langpanne med litt bakepapir mellom hvert brød. Deigen kan også formes til runde brød og legges i godt melete kurver. Dekk brødene med et kjøkkenklede og la etterheve ca. Du kan bake både rundbrø vanlige brød , flettebrø brytebrød etc.


Pass på at deigen er fast og ikke for løs, da vil brødene sige ut og bli flate. Eltefritt brød er ingen suksess uten former. Flere brød tett i tett i langpanna har jeg aldri likt, de blir som oftes kleimete, ihvertfall for folk som liker skorper på brødet. Det blir brød i 2L form.


Brød uten salt er dømt til å bli dårlig! Når man flytter brødene over i ovnen, er det viktig å ikke få noen støt mot formen , for da kan luften gå ut. Brødet trenger ingen heving,. Hennes deig til hvitt brød bør helst stå på et lunt sted i opptil tre timer, og når du har forma brød eller rundstykker,. Oppskriften på esekiel- brødet lenger ned i saken, kommer fra Christoffersen selv.


Her presenterer vi oppskriften på åtte knallgode, sunne brød , fra syv helsebevisste brødbakere. Her bør alle kunne finne et favorittbrød. Nytt menneske - Jeg fant en brødoppskrift, Ingrids rugbrø i et ukeblad for et år siden.


Jeg kaller det ikke helsebrø men et grovbrød uten hvetemel. Barna synes det var vanskelig å håndtere et stort rundt brød og ba stort sett om hjelp hver gang de skulle skjære seg en skive. Ta deigen på bordet. Tilsett mer mel om nødvendig, men lag ikke deigen for fast.


Dekk dem med klede og etterhev i ca. Ved å vende deigen tre gånger, vil brødet holde seg bedre sammen og kan heve oppover i stedet for å falle ut til sidene og bli flat. Form så deigklumpene til avlange brød og legg dem over på stekebrettet.


Har du to avlange former som du bruker å servere brød i , eller andre egnede former , kan du legge kleder oppi dem, strø dem med mel og la brødene etterheve der. Legg den glatteste og fineste siden ned i forma. Jeg liker å variere, men foretrekker å bake i form hvis jeg skal lage brød som skal være med i en matpakke.


La deigen etterheve i 1-timer før de går i ovnen. Sett brødene i forvarmet ovn og stek i ca. Skjær brødet i skiver når den er helt avkjølt.


Surdeigen gir brødet en litt syrlig smak, karakteristisk poring og god holdbarhet. Lang hevetid gjør at næringsstoffene i kornet er lettere tilgjengelig for kroppen din. Landbrødet gir en lavere blodsukkerstigning og metter mer enn et brød av samme grovhet bakt på.


Bak brødet som gir deg flat mage I FORMs flat mage- brød er uten mel (lavkarbo, glutenfri) og spekket med nydelige frø og nøtter. Vanligvis stekes brød på nederste rille, men disse stekes altså på midterste. Når brødet er ferdigstekt tar du det ut av forma og legger brødet ( uten form ) tilbake på rista i ovnen og ettersteker det i minutter (på samme varme, 2grader). Du klarer aldri bake bedre brød enn dette.


Uten å gå altfor teknisk til verks kan vi tenke oss at.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg