mandag 18. september 2017

Hvor lenge skal brød steke

Hvor lenge skal brød steke

Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Når jeg steker brød så blir skorpene så harde, jeg steker dem på ca. Er redd for at de skal være rå hvis jeg tar dem tiligere ut. Har du noen forslag om hvor lenge og hvor mange grader de kan stå i ovn?


Du steker nok brødene for lenge - kommer litt an på hvor store de er. Deigen deles opp i de emnene man ønsker og arbeides godt til runde emner som settes av på plater hvis det er rundstykker eller runde brød. Hvis det skal lages lange brød må emnene nå slappe av tildekket i ca. Emnene slås så ned til runde halvflate emner som brettes og rulles sammen til brød.


Det er ikke så mye som skal til – du lager et fantastisk brød med bakebolle, sleiv, brødform og en vekt. Pluss mel, vann, salt og gjær, naturligvis. Hva er den vanligste feilen folk gjør når de skal bake brød ? De har for dårlig tid. Hvis du lager eltefrie brød , må du la deigen hvile lenge nok.


Hei, jeg lurer på hvor i ovnen jeg skal steke grovbrø altså øverst, nederst eller midt i. Grove brød i form steker du på nederste rille i ovenen. Dette for å få minst mulig uttørking av skorpen - og best mulig tilgang på varme inn i brødet. Da skal kunne banke på bunnen av brødene og høre en hul lyd når de er ferdige.


Brødene steke i så fall på 2grader i minutter med lokk, og i minutter på 2grader uten lokk til slutt. Semulegrynene skal gjøre at plasten ikke setter seg fast, men har plasten festet seg til deler av brødet må du være ytterst forsiktig så ikke brødet faller sammen. Når ovnen har nådd sin temperatur, setter du brødet forsiktig inn på en av de nederste rillene i ovnen. Hvor lenge steker dere brødene? Og på hvilken temperatur?


Evt hvor i ovnen, midten, nede? Jeg sliter litt, steker de på 2grader, over undervarme i minutter. Når det er gått minutter begynner de å bli veldig mørke på toppen. Steker de på nest nederste hakket i ovnen, av hakk.


Ingen av brødene imponerer veldig. Hjem og fritid Mat. Pavlova og pikekyss lages av luftig marengs som stort sett bare skal tørke ved lav temperatur i stekeovnen. Setter man disse kakene for høyt i ovnen er det lett for at marengsen tar for mye farge, i stedet for å bli så lyse som mulig.


En paibunn er tett og kompakt, og når den er fylt tar det lengst tid før den er stekt langs kanten i bunnen. Godt nybakt brød eller rundstykker dufter himmelsk, la deg friste her. Topp med gule og sorte sesamfrø. Se oppskriften her.


Deilig rett på 1-2-3! Ekstra godt med rosiner. Kom på at butikkene selger sånne halvstekte brødvarer som man kan steke hjemme, så tenkte å prøve det.


Men hvor lenge steker man i første runde? Og skal man fryse bakevarene når de fremdeles er lunkne, eller vente til de er helt kalde? Stekeomgang nr to - helt opptint brød ? Når du skal bake ut deigen tar du den ut på et lett melet bord. Elt deigen lett sammen, og form til brød eller rundstykker.


Du kan med fordel bruke en vekt for at brødene eller rundstykkene skal få lik størrelse. Er det store forskjeller i vekt og fasong vil bakverket steke forskjellig, noe som kan gi ujevnt resultat. Den optimale temperaturen for å steke biff, er 1grader. Fordelen med å steke i Melange, er at de faste stoffene i margarinen faller mot bunnen av stekepannen og skifter farge når temperaturen stiger, sånn at du kan se når temperaturen er riktig. Reply Mat på Bordet 19.


Hei Astrid Når jeg lager flere brød om gangen, lager jeg alltid seperate deiger. Det er kjernetemperaturen som avslører om biffen er rå, medium eller godt stekt. Det betyr at du kan steke på lav varme i lang tid eller kjøre på med sterkere varme for at kjøttet skal bli raskere ferdigstekt. Det er veldig viktig at folien er helt tett, for at dampingen skal bli vellykket. Skulle det likevel ikke være helt tett, kan du evt.


Forvarm ovnen til 2°C. Sett langpanna midt i ovnen og damp i ca. Et brød bakt med siktet mel henger ofte bedre sammen enn et brød bakt med grovere sammalt mel.


Likevel er det grovt brød vi bør velge i hverdagen, og det kan derfor være lurt å ta med seg noen baketips neste gang du skal prøve å bake et godt grovbrød hjemme. Velg minst fint sammalt mel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg