torsdag 5. juni 2014

Enkle lapper

Nystekte lapper , eller moffeloffer som de også kalles, er alltid populært. Kjempegodt til frokost, lunsj eller kvelds i helgene, med eller uten gjester. Server lappene med syltetøy eller rørte bær. De kan tilberedes både inne og ute.


Denne oppskriften inneholder dessuten lite fett som gjør at lappene egner seg godt som hverdagskos.

Og vil du gjør barna ekstra ivrige, kan du drysse hakket sjokolade på lappene mens de steker, og servere dem som varme sjokoladelapper! Oppskriften gir ca. Du kan enkelt lage en grovere variant ved å bytte ut halvparten av hvetemelet med havregryn. Ikke akkurat harmonisk familieliv hos oss for tiden, men da kjører jeg på med en ekstra god frokost i morgen.


Takk for mange fine oppskrifter #128578; Dei er både enkle og gode, og ikkje minst superfantastiske for meg som må ned i vekt. Eg kosar meg med sunnare mat – med meir fiber og utan sukker. I heimen er det også innført ein vegetarmandag etter inspirasjon frå her.


Disse havrelappene er både smakfulle, saftige og metter godt.

De egner seg godt til både frokost, lunsj og kvelds. Lapper av sunn smoothie. Sveler eller lapper er nydelige kosemat formet som små pannekaker. Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på.


Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. Havrelappene er en dessert som alle kan lage og kan nytes med god samvittighet! Varm opp en stekepanne (gjerne teflonbelagt) på middels varme. Stek passe store lapper (ca 3-om gangen) noen minutter på hver side til de er gyldne.


Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Serveres gjerne med hjemmelaget syltetøy. Pisk sammen egg fløte smeltet smør. Se flere deilige lapper og pannekaker her.


Tilsett vaniljen, fiberhusk og sukrinmelis eller annet søtning. Vi hadde friske bringebær og tyrkisk yoghurt til. På en lapp bevilget jeg meg en t-skje blåbærsyltetøy.


De smaker nydelig med syltetøy og rømme og passer perfekt når du har lyst på noe godt i en fei.

De er raske og enkle å lage og gir litt kos i hverdagen. Duften og smaken av lapper gjør noe med de fleste, og toppet med ditt favoritt syltetøy får du en herlig smak av norsk kultur. Du putter ganske enkelt gjenstander (som du allerede har i huset) i en pose. Enkel og morsom lek.


Eksempel: En pose kaffe, steketermometer, gaffel, krydderbøsse og et par sokker. Gjestenes oppgave er å etter tur stikke hånden ned i posen (med bind for øynene), for deretter å gjette og skrive ned hva de tror de ulike gjenstandene er. Vafler, en suksess både hos store og små. Sett frem syltetøy, rømme, smør, sukker og brunost, da er du garantert at alle får sine ønsker oppfylt. Prøv vår deilige vaffeloppskrift!


Ved å lage Rislapper utnytter du rester av risengrynsgrøt på en utmerket måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg