Oppskriften er like enkel som den er genial. Her er oppskriften for deg som vil lage ribbe på samme måte som kokk Øyvind Hjelle. Du kan se ham i det sju timer lange TV-programmet Ribba – grad for grad. De jeg vil frem til er de som kun spiser ribbe til jul. Kjære leser, jeg forstår at du blir satt ut av dette, jeg ble det selv når jeg fant ut at disse snålingene lever blant oss dag etter dag.
Sannsynligvis har de sittet ved siden av deg på trikken, stått bak deg i kassa. Ribbe blir best om du langtidssteker. Foto: Lisbeth Michelsen. Kulinarisk Akademi. Husk at ribba bør krydres 1-dager i forveien for best resultat.
Mange synes ribbe er i feteste laget, men de har ikke prøvd å langtidssteke den. Etter sju timer i ovnen er nemlig fettet borte, enten smeltet inn i kjøttet eller så ligger det i bunnen av pannen. Men det er bemerkelsesverdig lite fett som ikke trekkes inn i kjøttet.
VERDENS BESTE RIBBE heiaespen Det er med ribbe som med det meste annet her i livet. Gi det litt ekstra tid og kjærlighet og resultatet blir så uendelig mye bedre. Ekstremt saftig kjøtt og svor så porøs at selv de tannløse blant oss kan nyte den. Stek nok - Det er fint med sprø svor, men det aller viktigste er at kjøttet er saftig og smaker godt. Coop Mega hjelper deg!
Langtidsstekt ribbe med garantert sprø svor. Det er særlig to ting som gir sprø svor og saftig ribbe. Lær deg langtidssteking av ribbe , så får du fornøyde gjester og null stress med matlagingen! Ja det tar faktisk så langt tid å få frem denne lekkerbisken. I mellomtiden kan du gjøre andre nyttige ting og bare glede deg.
Denne oppskriften er til tre og krever ca kg tynnribbe. La stå tildekket og kaldt. Legg ribba med svoren ned i en langpanne. Del av meny for uke 50.
Unn deg en ribbe av god kvalitet, gjerne en økologisk ribbe hvis du har muligheten til det. Sjekk at det er godt med fett under svoren og at ribba er godt marmorert med fett mellom kjøttlagene. Hellstrøms oppskrift gir en saftig og smakfull ribbe. Det er lettere å få til sprø svor på ribber som har nok fett, så ikke kjøp den magreste ribba.
Vennligst la dette feltet stå tomt. Få nyheter og oppskrifter rett i innboksen din! Meld deg på nyhetsbrevet her! Ditt navn og e-post vil aldri bli publisert eller delt med andre. Deilig, klissete ribbe med masse smak!
Saftig svinekjøtt, en glaze med asiatiske smaker, servert med friske grønnsaker! En utradisjonell variant, men minst like god som klassikeren.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.