onsdag 11. juni 2014

Brennkopper antibiotika

Dyrkning og resistensbestemmelse bør foretas ved utbredte tilstander og residiv, og det bør vanligvis foreligge dersom man vil gi systemisk antibiotika -behandling. Ved mistenkt utbrudd er det også viktig å ta noen dyrkningsprøver. Brennkopper er endemisk til stede i Norge. Leger kan vanligvis diagnostisere impetigo ( brennkopper ) bare ved å se på huden. Før oppstart med antibiotika kan det tas en penselprøve for å dyrke frem bakteriene.


Prøven viser hvilken type antibiotika som virker i tilfelle behandlingen skulle feile. Det mest synlige symptomet på brennkopper er skorpen som dannes når blemmene brister. De har en gyllen eller mørkegul farge og kleber til huden. Infeksjonen kan gi kløe hos noen.


Sårene kan sitte overalt på kroppen, men de sitter vanligvis rundt munnen eller ved nesen. Det er mange bakterier i såret, og derfor smitter brennkopper lett. Når barnet har brennkopper , kan det lett komme til å smitte seg selv og andre ved å pille i såret.


Legen vil være behjelpelig med råd til hvordan et større utbrudd av brennkopper kan håndteres. Noen tilfeller av brennkopper kan kreve behandling med antibiotika i form av reseptbelagte tabletter eller mikstur. Dersom lokal behandling ikke er tilstrekkelig, behandles brennkopper med antibiotika i tablettform.


Tidligere ble antibiotikasalven Fucidin mye brukt mot brennkopper , men det ble så mye resistens mot bakteriene at salven ikke lenger virker. Derfor anbefaler legene nå antiseptiske midler, som for eksempel Brulidin. Antibiotika motvirker og ”fjerner” bakteriene som forårsaker infeksjonen.


De forebygger ikke nye infeksjoner senere. Hvis man først får brennkopper må dette behandles. Derfor å diskutere inkubasjonstid blir mest av teoretisk interesse.


Har man brennkopper behandler man det, når man ikke har det kan man ta forhåndsregler. Overflatisk hudinfeksjon. Forekomsten av bulløs impetigo har økt. Utbrudd kan opptre i enkelthusholdninger, barnehager eller institusjoner.


Også større barn og voksne kan få sykdommen og man kan få den flere ganger. To ulike bakterier kan forårsake brennkopper : stafylokokker og streptokokker. Utbredt bruk av fusidin kan legge til rette for ytterligere spredning av slike bakterier. Nei til antibiotika. Ifølge Norsk helseinformatikk er det den vanligste hudinfeksjonen hos barn.


Den skyldes som oftest streptokokker eller gule stafylokokker. De siste årene har det vært flest utbrudd på grunn av gule stafylokokker. Behandling er derimot ofte anbefalt, da det forkorter sykdomsforløpet til ca. Behandling av brennkopper er antibiotika , enten som krem eller i tablettform. Som regel kommer bakteriene seg inn i tilsynelatende frisk hud gjennom en liten rift eller et sår.


Vanlige symptomer på brennkopper. Noen ganger må man få antibiotika , lokalt i form av salve eller tabletter, informerer Turid Thune,. Ved større brennkopper som ikke kan dekkes til,.


Det er viktig å huske at mange har disse bakteriene på huden sin uten å utvikle brennkopper. Man blir ikke immun mot ny infeksjon. Dersom man først får brennkopper må disse behandles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg