Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå!
Dette er enkel og god husmannskost, som alltid blir vellykket og som også er enkel å lage til mange.
Sausen lages ved å ha sennep, soya, honning og sjy fra kjøttet og vann i en liten kjele. Kok opp og rør inn maizennajevning før servering. Tips: På travle dager kan du gjerne bruke ferdig kokt juleskinke til denne retten. Om du skal tilberede en ukokt juleskinke anbefaler jeg at du starter med dette først, da den må trekke i – timer, avhengig av størrelse.
Legg juleskinken i en kjele og hell over tilstrekkelig med vann til å dekke juleskinken helt, pluss litt til. Er det kokt skinke, eller skal du steke den i ovnen? Til førstnevnte bruker man ikke ha saus , men kanskje litt sennep.
I Sverige serveres juleskinka tradisjonelt med kokte poteter, prinskorv, svenske köttbullar, rødkål, brunkål og brun saus.
Dette er også nydelig julepålegg, og passer godt til waldorfsalat. Røkt juleskinke med sennepsaus står alltid på menyen hjemme hos oss i løpet av jula. Spe med nok vann eller kraft til det tilsvarer ½ dl pr person.
Hell krafta over i en kasserolle og spe med nok kremfløte til det tilsvarer dl ferdig saus pr person. Rør sammen smør og mel til en klumpfri røre og tilsett én og én liten klump til sausen har fått ønsket konsistens. Skinken egner seg ypperlig til raske smakfulle førjulsretter. Juleskinke kan man kjøpe ferdig kokt i butikken. Denne retten krever lite forberedelse og er til god hjelp i en travel førjulstid.
Jeg er sikker på at det er kjempegodt til , så det har jeg allerede notert #128578; Jeg lagde en lys saus , men vet ikke om den ble 1 vellykket: avkok av sjalottløk jevnet med litt mel, fon ingefær, fløte, hvitvin…og kraft. Som du skjønner, jeg eksperimenterer. Men jeg trodde sukkersaltet svensk juleskinke ikke skulle være røkt. Varm ovnen til 1grader varmluft.
Pakk den kokte juleskinken ut av posen og ta vare på kraften til en saus. Bland sammen honning, de forskjellige sennepene, brødkrumme og eggeplomme. Skjær av det meste av fettet på kjøttet slik at det gjenstår to millimeter.
Pakk skinken inn i aluminiumsfolie og legg den i langpannen. Stikk et steketermometer i midten.
Kok skinken ved 125° til steketermometeret viser 72°. Denne oppskriften ble laget for at det skulle gå kjapt å få maten på bordet, samtidig som julestemningen skulle være til stede. De siste årene har jeg byttet ut kålrabistappen med en fargerik, frisk og smakfull salat med appelsin, rødkål, gulrot, eple og hasselnøtter, noe som alltid slår an. I Norge er vi heldige som har tilgang til ekslusivt reinsdyrskjøtt. Et fantastisk alternativ til ribbe eller pinnekjøtt på julaften eller når kun det beste er godt nok i menyen på nyttårsaften.
Når den er perfekt stekt og servert med kremet viltsaus og smørstekte pærer, vil dette være middagen gjestene dine prater om i lang tid framover. Pensle skinken godt med blandingen og strø over griljerkavringen så det dekker godt. Server med tynnbrø skinkekraft og kanskje en god gelé. Kokt juleskinke serveres kald.
Har du en kokt skinke i ovnen vil den bli tørr, det kommer heller ikke til å bli noe væske til å lage saus av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.