Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Del deigen i like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller.
De med cølaki kan få ferske og saftige boller.
Her er oppskriften på en glutenfri bolledeig som har både kesam og gjær, men som bruker fiberhusk og glutenfritt mel. Hvis du vet at du skal bake, er det greit å kjøpe inn og bruke fersk gjær. Fersk gjær gir litt større volum enn tørrgjær , men ikke veldig mye. Tørrgjær er kjekt å ha i skapet fordi det har veldig lang holdbarhet. Prøv vår oppskrift med både gjær og litt bakepulver i deigen som gir luftige og fristende boller.
Luftige hveteboller Luftige boller som kommer nystekte ut av ovnen frister både liten og stor. Mors hjemmebakte boller (Mors beste boller ) med tørrgjær , er en gammel god oppskrift mange elsker å bake. Du så den tidligere bak på gjærpakken.
Deigen inneholder en god del smør, melk, sukker og egg og gir KNALLGODE BOLLER! Pynt bollene gjerne med dryss av perlesukker på toppen. Oppskriften gir stk.
Supert at bollene hevet seg så mye, men de er tunge! Jeg følte det med en gang jeg løftet en for å smake og enda mer når jeg smakte den. Skal prøve en gang til med mye mindre og får se åsen det går. Rull runde fine boller og plasser dem ved siden av hverandre, litt tett, i en form som er ca. Dekk med plastfolie og la etterheve i ca.
Pensle med egg og stek på 1grader i ca. Server dem gjerne lune og med melisglasur. Det er riktig temperatur hvis man lager hveteboller uten fyll og følger oppskriften helt nøyaktig, inklusive riktig heving. Jeg testet det på nytt i helgen og hvetebollene ble perfekte.
Men bollene blir fort mørke på toppen med så høy temperatur, så man må følge med hele tiden. Ha i sukker, bakepulver, salt og tørrgjær , hvis du bruker det. Ferskgjær smuldrer du opp og rører ut i melken først.
Tilsett melken i en stråle mens mikseren går på middels hastighet.
Elt deigen sammen til den blir blank og glatt. Overrask familie eller venner med deilige, nystekte boller! Alle råvarer bør være romtempererte.
Jeg bruker å veie ingrediensene og det gjorde jeg med denne oppskriftene. Det betyr at melk, egg og smør bør stå i romtemperatur en stund før du begynner. Varm opp melken til ca °C og rør den deretter inn i melblandingen. La deigen heve til dobbel størrelse. Vann, olje, sukker, salt has i eltebollen.
Tørrgjær blandes med melet, hvis fersk gjær brukes løses den opp i vannet. Melet eltes inn i det våte. Deigen eltes godt, heves til dobbelt, slå den ne og la den heve til dobbel en gang til. Dekk bakebollen med plast, og sett så deigen til heving i ca. Ha deigen ut på bakebordet, bruk minimalt med mel til utbakingen.
Wenches hveteboller oppskrift med kalorier, allergener og pris. Disse hvetebollene ble i sin tid testet gjennomgående av familien. Og godkjent av gutter som ble stille når disse kom på bordet. Ta deigen ut på lett melet bakebord og del den i like store emner.
Trill runde boller. Sett bollene på stekeplate med bakepapir. Vi har verdens beste oppskrift på saftige og gode kanelsnurrer. Denne gode gjærbaksten kalles også kanelboller, kanelknuter eller kanel i svingene.
Svenskene elsker kanelboller så mye at de til og med feirer kanelbollens dag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.