Svinekamkake er en festrullekake som veldig mange elsker! Hovedkjennetegnet er den tykke karamellen som dekker kaken. Fyllet er pisket krem som enten kan smaksettes med litt av karamellsausen eller blandes med friske jordbær (det har jeg gjort i kaken på bildet). Andre foretrekker biter av hermetiske pærer eller bananskiver i fyllet.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Denne kaken slår garantert ann på kakebordet. Når den lages er det viktig at man er tålmodig når man lager karamellsausen.
Det er min tidligere nabo Svein som har lært meg å lære lage karamellsausen og tro meg: han har vært oppgitt mange ganger. Den store fest kaken ! Svinekammen har fulgt meg i alle år,og er suksess hver gang. For de som liker kaker med krem er den ofte førstevalget bland kakene på kakebordet.
Legg svinekammen i en ildfast form. Stek den i ovnen på 150°C i time. Skjær grønnsakene i grove biter, dekk dem med vann og kok dem møre – ha i purren på slutten av koketiden.
Denne varianten er så god og så enkel at du godt kan sette på stekeovnen midt i uka også. Anonym bruker skrev: Det er vel fordi boksene på europris står åpne hele tiden, noe de ikke gjør på andre butikker. Men de lokkene hindrer jo ikke at enkelte folk nyser og graver oppi der med hendene.
Ikke på vår Europris butikk. Så det er nok en sannhet med. Slik gjør du: Sukkerbrød: Pisk eggedosis av egg og sukker, sikt på mjøl og bakepulver. Rør forsiktig til jamn røre.
Legg bakepapir i langpanna og hell røra oppi. Helstekt røkt svinekam servert med potetgrateng og rødkål-slaw er deilig vintermat med mye smak. Beregn minst 3gram røkt svinekam pr.
Stekes ved 2grader i 8-min,rulles på kjevle. SVINEKAM egg og 1gr sukker røres hvitt,tilsetter 1gr mel og 1ts bakepulver. Karamelsaus koppersukker brunes i stek. Sjekk ut denne oppskriften på marmorkake i langpanne!
Nå har jeg funnet en helt idiotsikker måte å lage den gule kremen til suksesskaken på – eller gulkake, som jeg kaller den. Følger du denne fremgangsmåten er du garantert en knallgul krem som har en silkemyk konsistens. Seige, gode fløtekarameller er julegodt du garantert blir hekta på! Pynt dem med frysetørket bringebær, tyrkisk pepper, flaksalt eller annet godt, og pakk dem inn i cellofan så har du en kjempefin spiselig julegave. Oppskriften gir ca.
På TV 2s nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for å forstå hvordan du bruker nettstedet, for å forbedre opplevelsen og tilpasse annonsering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.