onsdag 2. september 2015

God stuffing til kalkun

God stuffing til kalkun

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Oppskrift på klassisk og tradisjonell kalkun med stuffing til thanksgiving, jul og nyttår. Hemmeligheten bak en saftig kalkun , er steketid og hviletid. En kalkun er ofte diger, og det er mye saft på stort volum som skal få satt seg før kjøttet er klart til å skjæres i. Ha i brødterningene og smak til med salt og pepper.


God stuffing til kalkun

Farsefyll: Finhakk løk og paprika. Skjær opp lever i terninger. Bland farsen med de oppskjærte ingrediensene. Fyll farsen i kalkunen før steking.


Når kalkunen er tint, tar du ut innmatposen inne i kalkunen. Innmaten er god basis for saus. Bind opp fuglen ved å føre vingespissene bak på ryggen inn mot halsen. Slå en hyssing rundt begge vingene og stram til.


Bind lårene sammen med benknokene. Stuffingen er en viktig del av kalkun -måltidet. Vi har valgt å fylle kalkunen med sitrusfrukt og urter. Både for å gi den god smak, men også fordi væsken i sitrusfruktene er med på å holde kalkunen fuktig under steking, slik at den blir ’dampet’ fra innsiden. Tin kalkunen i god tid!


Min nye smaksfavoritt er stuffing i brødform. Til personer kalkun , ca. For kalkun er det kun ting som gjelder når det kommer til steking av hel fugl: 1) Sous vide, eller 2) Low and slow i ovnen. Proffene deler opp kalkunen før de steker den, men det tar jo bort litt av sjarmen når den skal serveres.


Kalkun får du kjøpt fra til kilo. Selv de største går fint inn i en vanlig stekeovn. Det tar døgn å tine en middels stor kalkun. Kok kraft på innmaten som ligger i en plastpose inni fuglen.


Knyt hyssing rundt bena og stram til (hvis du bruker stuffing , lukkes åpningen med stekenål, eller sys igjen). Fyll kalkunen eventuelt med stuffing. Rosenkål og mandelpoteter er klassisk norsk tilbehør, sammen med god saus.


God stuffing til kalkun

En annen stor favoritt er waldorfsalat. Skal du lage helstekt kalkun på den amerikanske måten, for eksempel til Thanksgiving, er stuffing , tranebærsaus og maisbrød viktig. Helstekt kalkun til jul og nyttår med farsestuffing Best smak får du hvis du steker den med lav varme og lang tid slik at den får steke helt gjennom. Store kalkuner bør du bestille på forhånd.


Spesielt viktig er det når kalkunen er fylt som her. Med en nydelig saus, god stuffing og en klassisk waldorfsalat er sjansen stor for at både store og små rundt bordet blir både glade og mette. De fleste mager tåler maten godt og med god forberedelse er det ikke noe stress når gjestene har kommet. Det er noe som både barn og voksen liker.


God stuffing til kalkun

Det Taliaferro derimot sverger til , er å steke kalkunen i en røykovn som både røyker og steker kjøttet på en og samme ti selv om kalkunen også blir god i vanlig ovn. Vin til kalkun : De beste vinene til det magre og delikate kjøttet finner vi blant saftige og lette rødviner fra den nye verden - pinot noir er stikkordet. Det gir en helt annen dimensjon til kalkunkjøtt. Eller friske og lett fyldige hvitviner med finesse. En fyldig fløtesaus som passer perfekt til kylling og kalkun.


Tips: Sausen kan eventuelt jevnes med litt maisenna. Prøv denne sausen med fylt og rullet kalkunbryst med stuffing. Klikk for oppskrift.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg