Dette er en pizzadeig med bakepulver. Veldig rask å lage, trenger ikke heving og mye bedre enn butikkpizzabunner. Rør til du har en jevn, ganske fast deig. Når du står og skal lage pizzabunn og oppdager at du ikke har gjær i hus, da blir det at man tester med bakepulver.
Bland sammen med melk. Denne ble rett og slett kjempe god og tynn bunn, så denne lages garantert flere ganger.
Gjett om det ble godt a! Så digg, og så utrolig enkelt. Det blir faktisk ikke enklere å lage sin egen pizzabunn enn det. Været er jo bare helt fantastisk fint, så det jeg kan tipse deg om er å lage denne pizzaen hjemme, pakke med deg til parken eller stranden og kose deg.
I dag har jeg en oppskrift på pizzabunn. Når det gjelder gjærmengden i denne oppskriften kan du gjerne bruke mindre – jeg bruker omtrent en teskje tørrgjær og lar den heve i mellom 3-timer. Jeg er liker ikke bakst med gjærsmak og bruker derfor ikke mer gjær enn jeg må.
Jeg venter på en sånn i posten akkurat nå, når jeg har fått prøvd den skal jeg legge ut en test og litt bilder. Har hørt at det skal bli mye kortere steketid med bakestål i stekovnen, vet ikke hvordan det passer til frossenpizza.
Men vi snakker nå om hjemmelaget pizza her uansett, det skal bli spennende å prøve. Det er så enkelt å lage en litt sunnere pizzabunn , og denne tar ikke så lange tiden heller. Med masse havregryn, egg og noe annet smågodt blir den super fin i konsistensen. Jeg pleier å lage half-and-half slik at gutta får den safe varianten og vi kan fråtse i både rød pesto, sopp og spekeskinke.
Bruk våte hender til å fordele deiga tynt ut over eit steikebrett med bakepapir. Tida vil variere fra ovn til ovn, så følg med underveis. I mellomtida lager du fyllet. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.
Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Denne oppskriften er perfekt når du ønsker hjemmelaget pizza, og gir åtte pizzabunner. Ingrediensene er billige og det hender at den første pizzaen man prøver seg på ikke blir så vellykket. Da er det greit å ha deig i reserve!
Hei og god torsdag! Hvis du har deig til overs etter en. Eg har laga fleire spesielle pizzaer dei siste årene, blant anna pizza med søtpotetbunn og tunfiskbunn. Førstnevnte er mi mest populære oppskrift som matblogger og har falt i smak hos enormt mange, og det gledes!
Ha mel, salt, sukker, gjær og vann (ca. grader) i bakebollen.
Kjør blandingen i kjøkkenmaskin med eltekroker på lav til middels hastighet i ca. Du skal nå ha en fin og smidig deig. La deigen hvile i 5-minutter. Pakk de fire delene med pizzadeigen inn i våt plast og sett dem til kaldheving i kjøleskapet i ca. Tre knep som gir deg perfekt pizzabunn.
Er bunnen bra, blir pizzaen bra. Arne Brimi lager pizza. Men tror du skal halvere oppskriften:kg mel,2gram smør,gram gjær,ts bakepulver ,ts salt,dl melk,dl vann.
Pizzabunn med bakepulver ? Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olivenolje og mel. Lag pizzasaus med å frese løk og hvitløk i olivenolje. Ha i grovhakket tomat, timian, oregano, salt og pepper.
Avkjøl og kjør gjerne til en jevn saus med stavmikser. Ha deigen på en lett melet benkeplate og del den i fire like emner. Tilsett tomatpurè og la det frese i et par minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.