torsdag 2. juni 2016

Krabbe pave

Bra priser, ingen reservasjonsgebyr. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Fjerne paven på krabbe fordi den er giftig?


Oppdraget er å undersøke om krabber som spiser giftige skjell kan overføre algegifter til mennesker. Har du i for mange krabber av gangen, blir vannet fort avkjølt. Ta krabben opp av kokevannet og la den ligge på ryggen til avkjøling.


Før den spise fjernes paven (krabbens magesekk) og gjellene. Når krabber skal spises, fjernes den ikke-spiselige magesekken, ofte kalt paven. Etter et skallskifte fyller ikke krabben skallet helt opp innvendig.


Til menneskemat foretrekker vi krabber med fullt skall, altså fanget rett før skallskifte. Oppskrifter for deg som ikke har spist krabbe og for krabbeelskeren. Innenfor skallet skjuler det seg en kulinarisk godbit full av viktige næringsstoffer og saftig kjøtt som smaker utrolig godt. Krabbe - godt året rundt.


Men for å komme til dette må du altså først koke krabben , og derretter rense den. Du åpner krabben ved å presse oppover i fronten til krabbehuset og løsner det fra krabbeskjoldet. Legg krabbehuset med den flate siden ned og del det på midten. Fjern gjellene fra krabbehuset, også de som sitter i ryggskjoldet.


Snu krabbeskallet og trykk ut paven , som sitter som en pose bak øynene. Fersk krabbe er på sitt beste om høsten,. Pave har flere betydninger: Den katolske biskopen av Roma: se pave. Den østlige ortodokse patriarken av Alexandria: se Den ortodokse kirke. Den koptiske paven : se Den koptiske ortodokse kirke.


Magesekken hos krabbe og hummer. La vannet koke opp før nye krabber slippes oppi. Koketiden er rundt minutter - avhengig av størrelse. Når du enkelt kan trekke av de små klørne er krabben ferdigkokt. Ta så krabben opp av vannet og legg den på ryggen for avkjøling minst et kvarter.


Krabbe pave

Slik fjerner du paven. Kok krabben i ti minutter, la den trekke i – vips har du et gourmetmåltid. Det er en gyllen regel når du koker krabbe at vannet skal smake sjø.


Jeg smaker til med masse salt til det smaker ekkelt sjøvann. Hvis du har fisket ferske krabber kan du gjerne koke dem med vann rett fra sjøen, sier mesterkokken. Endelig torsdag, og påfyll av krabbe.


Trykk litt, og den vil. Dagens nyheit e heil krabbe uten pave. Ny levering av ferske krabber i dag, no he oss ferske krabber heile veka. Mange kvier seg for å kjøpe levende krabber fordi man tenker at det er litt plundrete.


Og det er det kanskje også - før du kan det. Her er en enkel guide til hvordan du åpner krabbeene. Så fort du behersker det kan du be inn til krabbekalas! Nedenfor ser du også en video av hvordan du gjør det.


FJERN PAVEN - paven er krabbens magesekk og skal fjernes. Du kan fint fryse krabbe også, men det er ikke noe særlig å fryse dem hele. Derfor er det lurt å rense ut alt krabbekjøttet før du fryser det, gjerne i et tomt og godt vasket krabbeskjell.


Dette er også en super måte å servere krabbe på, spesielt i litt finere selskap eller gjestene ikke har spist krabbe før. Paven kan nå lett tas ut og kastes. Dersom du kjøper levende krabbe må du koke den i rikelig salt vann og la den avkjøle seg før du renser den. Vi fjerner paven og gjellene og knekker klørne med en nøtteknekker.


Til tider har det vore meir enn éin pave.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg