fredag 6. januar 2017

Gravid og ammer

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Imidlertid er denne metoden ikke 1 effektiv.

Kvinner kan bli gravid mens de ammer. I tillegg hvis en kvinne ammer og blir gravid igjen, kan det føre til en reduksjon av nåværende melkforsyning, og negativt påvirke kroppens funksjoner. Verdens helseorganisasjon anbefaler minst seks måneder med amming og opp til et år hvis mulig.


Kan jeg bli gravid mens jeg ammer ? Som ammehjelper får jeg mange spørsmål om amming og ny graviditet. Her er svar på en god del av disse spørsmålene. Det er en vanlig oppfatning at amming kan utløse en abort, noe som under et normalt svangerskap ikke stemmer.


Kan man bli gravid når man ammer ? Ja, du kan bli gravid når du ammer , men generelt er du mindre fruktbar mens du ammer.

Selv om du kanskje ikke får mensen i flere måneder etter fødselen, vil kroppen din utgi det første egget innen du får din første periode. Når du er gravid eller ammer har kroppen litt andre behov enn normalt. Maten du spiser skal sikre vekst og utvikling hos barnet, og samtidig ivareta din helse.


Det er noen næringsstoff og matvarer du bør være oppmerksom på i denne perioden. Kosttilskudd til deg som ammer. Som ved graviditet er det ved amming viktig med et sunt og variert kosthold. Spedbarn som fullammes får all næring fra din morsmelk, så det er viktig at du får i deg anbefalte mengder av de ulike vitaminene, mineralene og næringsstoffene. Legen må da ta hensyn til hvilke medisiner kvinnen tidligere har forsøkt og hatt effekt av.


Om vurderinger knyttet til vaksinasjon av gravide og ammende og hvilke vaksiner de kan få. En kvinne kan blir gravid mens hun ammer , så om paret ikke ønsker å bli gravide så er det å råde at man bruker et annet prevensjonsmiddel. Paret bør oppsøke en gynekolog, som kan rådføre dem om de beste valgene for dem.


Valget for det best prevensjonsmiddelet som passer dem best kommer an på mange faktorer. Om du ammer er Telfast et alternativ som kan prøves. Det finnes også reseptbelagte nesesprayer, øyedråper og tabletter mot allergi, men da må du først få resept fra legen din.


De samme kostrådene gjelder for deg som ammer , som for resten av befolkningen. Spis rikelig med frukt og grønnsaker, velg magre meieriprodukter, magert kjøtt og fisk, grove kornprodukter og begrens inntaket av mat med mye salt og sukker. Husk at du trenger mer energi når du ammer enn før du ble gravid.


Du som ammer har ikke like mange matvarer du bør være forsiktig med som de som er gravide. I utgangspunktet kan du spise det meste av det du ellers ville spist.

Noe bør du likevel unngå. Dette gjelder fortinnsvis rådene om stor ferskvannsfisk, eksotisk fisk som fersk tunfisk og visse typer skalldyr. Dette kan du lese mer om i denne artikkelen. Er du gravid eller ammende og lurer på hva du skal spise? Her finner du informasjon om kosthold for deg som er gravid eller ammer.


Hei, jeg har en jente på mnder, ammer fortsatt (ca ganger om dagen med et nattopphold på timer). Jeg har fått utskrevet pergotime (dobbel kur) som jeg skal ta når jeg har sluttet å amme. Ble gravid med nr ved første samleie etter at spiralen var fjernet, uten å ha fått tilbake mensen og han ammer fortsatt måneder gammel, til tross for at jeg er fem måneder på vei med nr 4. Som forresten også ble til ved et uhell fra mannens side når jeg ikke engang skulle hatt eggløsning. Kosthold for deg som er gravid. For de fleste vaksiner foreligger det lite dokumentasjon om overgang til morsmelk.


Det er imidlertid lite trolig at små mengder vaksine i morsmelken vil skade barnet på noen måte. Når det gjelder HPV-vaksine så er det ikke noe informasjon som tilsier at man bør utsette HPV-vaksinasjon dersom kvinnen ammer. Amming - Fakta om amming og brystmelk.


Er amming bra for barnet? Trenger barnet annen mat enn brystmelk den første tiden når man ammer barnet? Slutte å amme - hvordan slutter man å amme? Hva inneholder brystmelk? Ibuprofen derimot, vil oftere kunne gi bivirkninger, spesielt i mage- tarmsystemet, slik som kvalme, forstoppelse eller diaré.


Hvor lenge skal man amme? Intranasal bruk av kortikosteroider anses som trygg behandling i svangerskapet og ammeperioden. Dersom kvinnen er vant til å bruke et bestemt kortikosteroid med god effekt, er det ingen grunn til å bytte preparat fordi hun er gravid eller ammer (1-5-10).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg