Slik steker du koteletter i panne. Brun kotelettene raskt i varm panne 2-minutter på hver side og dryss på salt og pepper. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. Langt de fleste velger å skjære vekk kotelettens fettrand.
Denne korte filmen fra MatPrat viser deg på en enkel måte hvordan du steker saftige og smakfulle svinekoteletter. Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Akkurat samme fremgangsmåte i panne. Vent til pannen er varm, ha i stekefett, vent til stekefett er varmt, inn med kjøtt. Så kan du enten velge å bare brune det i pannen, for så å steke det ferdig i ovnen, eller steke det ferdig i pannen.
Hva sommerkoteletter angår, kan du nok helt fint bare steke disse ferdig i panne. Jeg syns ikke det blir noe særlig godt når eg prøver å lage koteletter selv. Jeg bruner de først i stekepannen slik at de får stekeskorpe. Så salter og peprer jeg og legger i ildfast form. Men hvor mange grader, og hvor lenge?
Jeg kunne gjerne tenkt meg å ha de i ovnen i en time, hvor mange grade. Hvordan få saftige svinekoteletter? Frister det med tørre koteletter , stekt altfor lenge på panna.
I boka Vaffeljernets hemmeligheter forteller Per Øystein Herberg hvordan du kan lage velsmakende koteletter i vaffeljernet. Kotelettene skal ikke gjennomstekes. Stekte svinekoteletter med surkål og poteter er en klassiker du aldri blir lei av.
Nyttige tips og ingredienser til svinekotelett, velkommen til oss. Saftige koteletter. På TV 2s nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for å forstå hvordan du bruker nettstedet, for å forbedre opplevelsen og tilpasse annonsering.
Ta koteletter og kryddre dem. Stekes på 1grader i min. Snues etter min. Så tar du FLØTE (vanlig piskefløte) og heller oppi langpanna og setter opp varmen maximalt i min. Den enkleste måte er å steke i stekepose.
Det er to måte å gjøre det på. Fremgangsmåte: - Forvarme ovnen i 2gr - Krydder nakke- eller vanlig koteletter. Med stekepose: - fordel dem i stekepose plassert i en stekebrett. Stek kotelettene i noen minutter på hver side til de begynner å bli gyllenbrune. Når alle fire er stekt , har du alle i stekepannen, legger på et lokk og lar dem ettersteke i 4-minutter – til de er gjennomstekte.
Da vi møttes for snart ti år siden, rørte jeg ikke koteletter. Det var noe jeg hadde unngått å spise, antageligvis etter å ha spist altfor mange tørre, ihjelstekte koteletter på 80-tallet. Men nå har jeg lært meg å like det, og jeg må faktisk påstå at når man langsteker nakkekoteletter, blir det skikkelig mørt og godt. Jeg har lagd koteletter på denne måten i flere år nå, og har aldri opplevd at kjøttet har smakt lite.
Det blir helt nydelig og mørt og godt, og det resultatet får man ikke på samme måte hvis man beiner ut kotelettene og steker dem. Men jeg skal absolutt prøve din måte en gang, det er jo alltid moro å prøve noe nytt. Skrell og del løk i skiver, paprika i strimler og squash i skiver.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.