onsdag 5. februar 2020

Steking av koteletter i ovn

Steking av koteletter i ovn

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog! Vent gjerne med dette til etter steking for å beholde det meste av den gode smaken. Ved oppvarming smelter noe av fettet og siver ut i pannen, så du trenger ikke være redd for at fett skal trekke inn i kjøttet.


Renskjærer du kotelettene synker fettinnholdet fra prosent til prosent. Halvparten av dette er umettet fett. Den mest vanlige tilberedning av koteletter er vel i stekepanne, men hvorfor ikke prøve dem i ovnen ? Stek kotelettene raskt i en varm stekepanne.


Forvarm ovnen til ca 2grader. Jeg bruker feks sjampingnon, rødløk, gulrot og. Retten stekes ferdig i ovnen , da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen.


Steking av koteletter i ovn

Jeg syns ikke det blir noe særlig godt når eg prøver å lage koteletter selv. Jeg bruner de først i stekepannen slik at de får stekeskorpe. Så salter og peprer jeg og legger i ildfast form.


Jeg kunne gjerne tenkt meg å ha de i ovnen i en time, hvor mange grade. Hvordan få saftige svinekoteletter? Fått spørsmål om temp i ovnen. Ok greit burde vært med. Men varm ovn er fint.


Dette kan egentlig ikke gå feil uansett temp i nomale ovner. Ikke så farlig om det stekes noen minutter for mye om dere er usikre. Og om dere tør smøre på ekstra tjukt, enda bedre! Smaken ligger i krydderet!


La de stå i 15minutter før du setter ned til 1grader og lar de steke i time til. Langtidsstekte koteletter bakt i høy - En ny måte å få smak av nordisk natur og fjøs og nordavin sier kokk Ole Jørgen Eilertsen. Oppskrift finner du under.


Koteletter med saus og. Hell vann i langpannen til det nesten dekker opp til midten av kotelettene. Legg dem så over i langpannen. Krydre med litt ekstra salt og pepper. Ta koteletter og kryddre dem.


Stekes på 1grader i min. Snues etter min. Så tar du FLØTE (vanlig piskefløte) og heller oppi langpanna og setter opp varmen maximalt i min. Saftige koteletter.


Steking av koteletter i ovn

Slik gjør du: Lag en marinade ved å blande sammen finrevet skall av én appelsin, saft av én. Litt god varm ovn enda bedre. Brun dem i en blanding av smør og olje i en stekepanne (på begge sider). Sådan laver du skaftkoteletter i ovn.


Dup skaftkoteletterne tørre med et stykke køkkenrulle, og giv dem en omgang groft salt på begge sider. Lad kødet ligge og trække i saltet i mindst en halv time, for så får du et mere mørt stykke kød. Så hviletiden her er vigtig!


Steking av koteletter i ovn

Tilbehør til koteletter i ovn. Tag fadet u og server koteletter i ovn med kartoffelmos eller løse ris. Du kan også tilsætte cocktailpølser eller brunchpølser til retten. Vend dem i fadet fem minutter før retten er færdig, da pølserne blot skal varmes.


KOTELETTER MED FLØTE - STEKT I OVNEN Kotteletter i ovn er virkelig å anbefale ! Alle bildene er tatt av meg, om ikke annet er oppgitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg