mandag 10. februar 2020

Trening for gravide

Nettbutikk med fri frakt over 400. Klær, utstyr, tilskudd og tilbehør. Vi har gratis frakt over kr. Levering over hele landet. Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå.

Kjøp Reebok og Reebok Crossfit her! Opptil rabatt på treningsklær. Hundrevis av varer med gode tilbud. Søk etter trening for gravide på den nye KensaQ.


Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Gravide bør ikke trene hardt når det er for varmt og når det er høy luftfuktighet.


Kvinner med risiko for for tidlig fødsel, eller som har hatt flere spontanaborter, bør rådføre seg med lege eller jordmor for å få tilpassede råd.

Aktivitet og trening ved rygg- eller bekkensmerter. Prøv å finne aktiviteter som ikke gir smerter. Det finnes en rekke forskningsresultater på gravide og trening i Norge, men allikevel er det en del usikkerhet når det kommer til styrketrening. Men, har man ikke trent styrke før graviditeten er det ingenting i veien for å begynne med det etter kul på magen. Anbefalingene er å ikke trene ikke for tungt.


Gravide som ikke er fysisk aktive har gjennomsnittlig dobbelt så mange symptomer på depresjon som aktive gravide. Kom deg derfor ut og trim! Fysisk aktivitet én gang i uka, gjør underverker. Har du ikke trent før, kan du godt begynne nå som du.


Tren og unngå depresjon. Endelig, her kommer treningsinnlegget for deg som er gravid ! Dette er et ganske langt og omfattende innlegg som jeg har laget i samarbeid med min personlige trener ved ELIXIA i Skien, Alexander Lorvik. Her er et skreddersydd styrketreningsprogram. Noen gode øvelser for å trene kjernemusklene er blant annet den såkalte planken, trening av skrå magemuskler og bekkenbunnstrening.


Mange gravide slutter helt å trene under svangerskapet på grunn av frykt for å skade barnet. Eksperter mener dog at denne frykten er ubegrunnet så fremt du trener med lav intensitet. Lytt til kroppen din, og avslutt treningsøkten om du føler ubehag.

Likevel viser det seg at mange kvinner legger treningen på hylla når de blir gravide , fordi de tror det medfører komplikasjoner. Dette stemmer i de fleste tilfeller ikke! Gravide som trener, opplever enklere svangerskap, mindre kompliserte fødsler, de har bedre selvfølelse og blir sjeldnere deprimerte. Men unngå blant annet kontaktsport, ekstremsport og øvelser som øker buktrykket markant.


I denne studien ble 8gravide kvinner delt inn i to grupper. Den ene gruppen fikk et 12-ukers treningsopplegg, som inkluderte både kondisjonstrening og styrketrening. Den andre gruppen fulgte vanlige svangerskapskontroller og ble ikke tilbudt trening.


Kvinnene som fikk tilbud om trening var sjeldnere sykemeldt og sto i jobb lenger. Hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? Fokusområdet er rygg, bekken og bekkenbunnen. Kontrollerte studier, også fra Norge, viser at regelmessig bekkenbunnstrening kan behandle og forebygge urinlekkasje under graviditeten og etter fødsel. Dette er et kurs som ledes av psykomotorisk fysioterapeut med lang erfaring innen kvinnehelse og behandling av gravide og nybakte mødre.


Kurset er lagt opp slik at du som gravid , uansett hvilken fase du er i, får tilrettelagt trening og om nødvendig individuell oppfølging. Nei, heller tvert imot. Dette kan også være en fin anledning til å begynne å trene, for deg som ikke har vært i særlig mye aktivitet tidligere. Men sjekk at de har kompetanse innen trening for gravide , råder førsteamanuensis Lene Annette H. Haakstad og personlig trener Torbjørn S. På Helsenorges sider finner man masse råd om trening for gravide. I Oslo finnes det enkelte tilrettelagte treningstibud for gravide , men bortsett fra yoga så kryr det ikke av dem.


For trening etter fødselen, kan du lese mer her. Vi tilbyr trening i åtteukerskurs på pilatesapparatet Reformer. Dette er trygge, tilrettelagte timer for alle friske gravide.


Kursene passer best for andre og tredje trimester, men kan gjøres gjennom hele svangerskapet. Man kan gå på ett eller flere kurs, ingen forkunnskaper er nødvendig. Finn kommende kurs her. Du kan ikke trene på deg en abort, da ville du ha abortert uansett, fastslår jordmor, sykepleier og kostholdsekspert Linda Tjellaug.


Det er ikke farlig å trene når man er gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg