tirsdag 24. november 2015

Medisterfarse

Hjemmelagde medisterkaker, et must både til jul og resten av året. Det viktigste er å huske de to magiske krydderne: ingefær og muskat. Vennligst la dette feltet stå tomt.


Få nyheter og oppskrifter rett i innboksen din! Meld deg på nyhetsbrevet her! Ditt navn og e-post vil aldri bli publisert eller delt med andre.

Oppskriften gir medisterkaker. Den holder seg i kjøleskapet i tre dager. For å få best resultat bør medisterdeig og melken ha samme.


Eyvind Hellstrøms egne oppskrift på hjemmelagde medisterpølser og medisterkaker. Fantastisk til juleribba! Hver oppskrift er beregnet til 4-personer. Klikk for oppskrift.


Farsens og medisterkakenes fettinnhold ligger normalt på ca.

Er fleskfars lik medisterfarse? Har kjøpt medisterfarse, kan jeg bruke den til. Medisterdeig - kan vi spise det?


Og IKKE som jeg selv sier i videoen: Det første vi gjør da er å ta ca en halv kilo medisterfarse. Det blir ikke medisterkaker uten. Dersom det er første gang du lager medisterkaker kan det kanskje virke lite med en halv teskje av hvert krydder.


Ikke la deg friste! Sper den ut med krydder, fløte og litt potetmel (om jeg ikke husker feil) og steker dem selv. Ville nok blitt månelyst her om jeg serverte ferdige medisterkaker, i alle fall så lenge jeg er frisk og rask og i stand til å lage dem.


Det var en jul da det var rett før det ble ferdigkjøpte fordi vi lå mer eller mindre rett ut på skift i adventstida. Lag jevning ved å blande mel og melk i et tett glass eller en mikromikser, og bland eller rist det til det er klumpfritt. Kok opp kraft eller sjy, og hell i jevningen i en tynn stråle. Når medisterdeigen spes med melk og krydder får du medisterfarse.


Deig og farse kan brukes til mye av det samme, og forskjellen ligger i grov-heten. Med medisterdeig får du grove medisterkaker, mens du med medisterfarse får finere medisterkaker. Deilig frikassé laget av medisterfarse.


Den milde smaken av medisterkaker er et perfekt følge til kraftig juleribbe.

Revet løk setter en ekstra spiss på medisterkakene. Sett ditt eget preg på medisterkakene ved å blande svisker, eple og løk inn i medisterfarsen. Form runde boller med en spiseskje og brun i stekepanne med litt smør.


Her har jeg lagd grove medisterkaker. Da bruker jeg vanlig kjøttdeig av svin, som både er lettere å få kjøpt i butikken og som er et magrere produkt enn medisterfarse (som jo er det vanlige å bruke dersom du skal lage medisterdeigen din selv.) La alle ingrediensene være skikkelig kalde når du lager kakene. Jeg kler forma med aluminiumsfolie som jeg smører godt med olje eller smeltet maragrin. Da er det lettere å få kjøttpuddingen ut av forma.


På toppen legger jeg 1g finhakket bacon. Presses litt ned i farsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg