mandag 5. desember 2016

Daimiskake marengs

Daimiskake marengs

Daimiskake er manges favorittiskake, og det finnes flere forskjellige oppskrifter på kaken. Her har du en kjempegod variant med marengsbunn. Kaken er litt mindre enn Daimiskake (nøttebunn), som tidligere er lagt inn på detsoteliv. Du kan fint bruke ferdigkjøpt marengsbunn. Hjemmelaget daimiskake med marengsbunn smaker himmelsk og passer perfekt til store og små anledninger.


Og den kan lages flere dager i forveien. Isen kan også varieres med tilsetning av f. Baileys eller annen likør. Daimiskake har bestandig vært en av kakefavorittene mine, helt siden jeg var barn. Jeg pleier vanligvis å lage mandelbunn til kaken, men denne gangen ble det daimiskake med marengsbunn. En nydelig kake som passer særlig godt nå om sommeren.


Når du lager marengs er det utrolig viktig at det ikke kommer noen noen plommer i eggehvitene. Tanken var å ta det beste frå begge kakene og kombinere det til ei særdeles god kake. Daim med sin karamell er nydeleg i iskremen og marengsen gir ei ekstra fin kake med ein herleg crisp. Kaka blei kjempe god! Daimiskake er blant våre mest populære iskaker, og passer utmerket på kakebordet til alle livets store begivenheter.


Daimiskake marengs

Iskaken er spesielt populær til jul og nyttår. Gelatin i kaken gjør at den holder fasongen lenger selv når den begynner å smelte. Den aller beste kaken! Vidunderlig kombinasjon med is og marengs , kan forberedes lenge før den skal serveres og kan pyntes så den ser helt overlegent bra ut! Deng på med masse bær i fine farger, litt mynte eller sitronmelisse etc, så vil dine gjester gispe av begeistring og sukke av glede.


Søt, crunchy og forførende deilig iskake av Daim er den perfekte sommerkaken. Denne vidunderlige oppskriften er hentet fra min kjære mamma. Jeg arvet endel av hennes oppskrifter da hun døde, og det er ved en slags nostalgi jeg leser hennes håndskrevne notater som hun flittig og iherdig skrev og samlet på. Denne og andre gode oppskrifter finner du på Mat på Bordet.


Daimiskake marengs

I dag har Verdens beste svigermor bursdag! Gratulerer masse med dagen kjære Vigdis! Jeg er helt sikker på at det er mange som har gode og snille svigermødre, men jeg har virkelig vært ekstra heldig med min!


Denne is-kaken lagde hun ofte i min barndom, det fans ikke Daim på tallet, den gangen brukte mamma mokka marengs og knuste det, og senere når vi flyttet til Norge, brukte hun daim. Italiensk marengs : Kok sukker og vannet til 1°C. Pisk eggehvitene på middels hastighet når sukkeret holder 1°C.


Når eggehvitene er stive og sukkeret har 1°C, spe inn sukkerlaken i en tynn stråle. Fortsett å piske på full hastigheten til marengsen er helt kald og massen er blitt en blank og seig marengs. Du må tross alt både finhakke nøtter, piske marengs , koke krem og piske smør inn i kremen, så du bør helst skal ha litt god ti forteller hun – og legger til: – Men, om du får pisket en fin og stiv marengs til bunnen og laget en vellykket basis for suksesskremen, er du så godt som i mål.


Kakebunnen er laget med sjokolade og kokos og den hjemmelagde isen utgjør en herlig duett sammen med knasende Daim-sjokolade. Kaken kan også lages med nøttebunn. Iskake med Daim er en sikker vinner på kakebordet. Husk å beregne noen timer for å få iskaken ordentlig frossen. Legg marengs utover og steik i ca.


Daimiskake marengs

En iskake er ideell å ha klar i fryseren før julestria setter inn for fullt! Kaken kan fint lages tidlig og oppbevares i fryseren frem til jul, så har du garantert noe å sette frem dersom det uventet skulle ringe på døren i julen. Tips: Bruk skikkelig kruttsterk kaffe, slik at du virkelig merker kaffesmak på isen.


Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk til tykk og blank marengs. Solen titter frem, dagene blir lengre og utetemperaturen stiger. På varme dager er det alltid godt med en liten avkjøling i form av en is.


Her får du tips til varianter som trygt kan nytes. I sommer hadde jeg en konkurranse, og da ba jeg dere skrive hvilken kake dere likte best. Til min overraskelse svarte veldig mange Daimiskake.


Siden jeg ikke hadde oppskriften på bloggen, skjønte jeg raskt at her måtte det handles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg