torsdag 22. desember 2016

Artikkel om abort

Norsk artikkel om begge siders mening om abort. Argumenter for og mot abort er mange. Ved å se på begge sider og akseptere alle de forskjellige valgene, vil du få et helt nytt syn på abort. Derfor fant jeg litt informasjon fra begge sider på internett om dette temaet. Loven om selvbestemt abort er tredve år.


Artikkel om abort

Vi har likevel svært lite systematisk kunnskap om abortlovens virkninger. Vern om livet, utgitt av organisasjonen Menneskeverd. Dette handler egentlig om at KrF vil fjerne rettighetene til abort. Vi bryr oss om ditt personvern.


Dagbladet er en del av Aller Media. Artikkel er alltid verd å gjengi,. Begge typer abort er like sikre! Vi underviser skoleungdom og konfirmanter om livets verdi, etiske dilemmaer og abort. Dette er en viktig del av vårt forebyggende arbeid.


Artikkel om abort

Spontanabort oppstår når kroppen frastøter fosteret, og på denne måten selv avbryter svangerskapet. Du kan selv fremsette begjæring om abort. Du trenger ikke å begrunne valget ditt, og det er ingen krav om betenkningstid. Begrepet abort brukes både om spontan abort og provosert abort.


Abort er avbrytelse av et svangerskap. Tre spontane aborter etter hverandre uten at det har vært fødsel av et barn innimellom kalles habituell abort. Det finnes også private organisasjoner som gir tilbud om rådgivning til kvinner som vurderer abort. Den skilnaden kan skuldast at ikkje alle sjukehus har tilbod om medikamentell abort i 9–svangerskapsveke. Selvbestemt abort er ikke reell når de nærmeste utsetter kvinnen for press til å ta abort.


Artikkel om abort

Utspillet handler først og fremst om å ta fra kvinner rettigheter over egen kropp og helse. Når du kontakter lege, helsestasjon eller sykehus vil de spørre om datoen for siste menstruasjons første dag. Denne friheten, retten til å bestemme om ens eget barn skal få leve, er en tung byrde å bære. Retten til selvbestemt abort regnes som en seier for kvinnenes frihet. Dette kan være legal (lovlig) eller illegal (ulovlig) abort.


Provosert abort vil si at svangerskapet avbrytes med medikamenter eller instrumenter. Abortkampen handler om at provosert abort skal være lovlig og at avgjørelsen om utføringen av aborten skal tas av den gravide kvinnen selv. Men jeg tviler på om særlig mange vil begå selvmord fordi de fikk en unge, eller at vi plutselig vil få mange strikkepinnekjerringer fordi noen mener at det ikke passer så bra med en unge akkurat nå. Gravide kvinner kunne da søke en nemnd om å få gjennomført abort.


Artikkel om abort

Lov om svangerskapsavbrott i visse høve ble vedtatt den 11. Det er tross alt drap, og ulovlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg