mandag 19. desember 2016

Vridd testikkel

Vridd testikkel , på fagspråket kalt funikkeltorsjon eller testistorsjon, er en tilstand der testikkelstrengen blir vridd rundt sin egen akse. Symptomer på tilstanden er plutselige, sterke smerter i pungen eller nedre del av magen, og kvalme og oppkast. Husk at en testikkelvridning må behandles raskt, så man bør søke hjelp på legevakt eller akuttmottak dersom en har mistanke om vridning.


Fakta om testikkelvridning (Torsio testis) Hva er testikkelvridning? Testikkelvridning - torsio testis - oppstår nesten utelukkende hos barn og forekommer hyppigst i tenårene. Vondt i testikkelen eller testiklene kan ramme høyre testikkel , venstre testikkel eller begge testiklene. Smertene kan føles inni, mot en side eller på begge sider. Vi håper denne artikkelen har hjulpet deg.


For en vridd testikkel anbefales det å oppsøke lege så snart som mulig. En vridd testikkel omtales i den medisinske sjargongen som testikkelvridning. Det er den ene eller begge sider som vrir testikelen i pungen på grunn av en akutt hypermobilitet i hele sædcellene.


Da vil han kunne få avklart hva som foreligger og hva som kan gjøres med det. En betennelse kan tenkes å påvirke fruktbarheten og en test av sædkvaliteten vil fortelle dere mer om hvordan det står til. Hei, får noen måneder siden så merket jeg at høyre testikkel har vridd seg slik at bakdelen av testikkelen peker mot venstre testikkel , jeg føler jeg kjenner en slags streng på bak delen av den høyre testikkelen som peker mot venstre testikkel , det gjør ikke noe vondt men det er veldig irriterende og ekkelt, og når jeg legger meg mot venstre side i senga og skal sove så. Hvis årsaken er seksuell opphisselse uten utløsning, kan en utløsning fjerne smerten, alternativt kan man la smerten gå over av seg selv.


Hvis du er usikker på hvorfor du har vondt, kan du rådføre deg med en lege. Ved symptomer på vridd testikkel er det nødvendig med sykehusinnleggelse med en gang. Dette skjer mest vanlig hos barn, og det er en akutt nødsituasjon som ofte må opereres øyeblikkelig for å redde testikkelen fordi vridningen kutter av blodforsyning til testikkelen. Ser at de på en måte tilter i forskjellige vinkler og ikke henger sammen helt slik som de kanskje burde. Er det noen som har noe erfaring med dette problemet?


Har prøvd å snu litt. Tegn og symptomer kan være forårsaket av en annen tilstan men rask behandling kan forhindre alvorlig skade eller tap av testikkel hvis det er testikkel -torsjon. Hvis det er plutselig testikkel smerte som går bort uten behandling, kan det være at en testikkel har vridd og så untwisted uten intervensjon. Testicular torsjon, eller vridd testikkel kan være ekstremt smertefullt.


Det trenger akutt medisinsk hjelp for å gjenopprette blodstrømmen og forhindre tap av testikkel. Plutselig innsettende alvorlig testikkel smerte kan være et tegn på testikkelvridning, en vridd testikkel som raskt kan miste sin blodtilførsel, ifølge Mayo Clinic. Denne tilstanden krever umiddelbar medisinsk behandling for å hindre tap av den berørte testikkel. Det er en mindre operasjon der testikkel er sydd på indre pungen for å hindre at tilstanden oppstår på nytt. Dersom blod er blitt avskåret fra testis i lang ti kan atrofi av testikkel forekommer.


I dette tilfellet vil testikkel må fjernes. Dersom du har en horisontalt beliggende testikkel kan du jo legge deg denne artikkelen på minnet i tilfelle det skulle oppstå og det faktisk var et lite tilløp til en vridning du har følt, men sannsynligeten er ikke så stor dersom du aldri har merket tilløp til noe liknende tidligere gjennom livet (barne- eller tenårene). For litt over en uke side ble jeg utskrevet fra gyn. Noen som har opplevd dette før, eller hørt om det?


Eggstokkene er kvinnelige kjønnskjertler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg