Blir ikke eggedosis uten eggeplommene, da blir det marengsmasse. I ordentlig eggedosis skal det faktisk være flere eggeplommer enn eggehviter lærte jeg av min mor. Jeg synes det er kult å servere eggedosis i glass med stett!
Dette fordi det danner seg bunnfall i eggedosisen etter at den har stått en stund. Mye sukker hjelper.
Og så er det greit å være klar over at eggedosis uansett ikke blir like stiv eller holder like godt på stivheten som piskede eggehviter, pga. Jeg har kjøkkenmaskin med visper på. Den klarer ikke å piske ved kornene. Ei heller den elektriske håndvisperen. Lot en gang kjøkkenmaskinen stå å gå, bare for å se, da det sto at man kunne risikere å stå å vise i opptil min.
Den gikk i min uten at kornene var forsvunnet, ja, det var ikke engang blitt bedre. En favoritt hos mange! Eggedosis er verdens enkleste dessert.
Server alene, eller med revet sjokolade, revet appelsinskall, kakaopulver, kakestrøssel eller friske bær. Aller best resultat får du om eggene er romtempererte før du pisker dem. S vil vi forhindre oksidering - og eggehviten lar seg ikke piske stiv.
Pisk kremflten godt stiv (men pass p at det ikke blir smr!) og sett den i kjleskapet mens du gjr klar eggedosisen. Pisk egg og 1g sukker til stiv og. En spes du skal lage da eller? Kjempegodt til helgekosen, og særlig i påsken.
Her har vi hatt på litt O´boy på eggedosisen. Du kan også bruke kakestrøssel, sitronmelisse eller revet sjokolade. Du kan skrive ut siden ved å klikke på printsymbolet nederst på siden. Lag eggedosis Ha egg og sukker i en miksmasterbolle og visp det til det blir luftig og lett. Det tar omlag minutter.
Bland alt i en bolle og visp til det blir stivt. Fyll straks i glass, og server med skje. I dag er det kanskje ikke så mange som pisker eggedosis og serverer på 17.
Hvordan lage eggedosis Prosent Forsk lage varm eggedosis (sabayonne) ved piske eggeplommer, hvitvin og.
Pent forum - Doktoronline - Forum 20. Er veldig glad i stt, men klarer ikke spise eggedosis , blir litt for mye meg. Sukkerbrødet ble ikke så høyt. Egg til baking bør være romtempererte. En gammel ”regel” sier at man skal kunne skrive Ole med vispene i eggedosisen.
Forsøk å lage varm eggedosis (sabayonne) ved å piske eggeplommer, hvitvin og sukker over vannbad. Denne oppskriften på eggedosis er kjempegod. For å lage enda bedre mat og drikke i fremtiden vil jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene.
De tåler ikke noe fett. Du må også være sikker på at det ikke er noen rester av eggeplomme sammen med hvitene. Ha eggehvitene oppi miksmasterbollen og visp til massen begynner å bli skummete og litt hvit.
I skrivende stund er det slutten av Juli og midt i sesongen for bær og frukt. Selv har vi lagd allerede en del syltetøy, men ikke gele enda i år.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.