Deigen inneholder en god del smør, melk, sukker og egg og gir KNALLGODE BOLLER! Pynt bollene gjerne med dryss av perlesukker på toppen. Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen.
Oppskriften gir stk. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Del deigen i like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller.
Ha i sukker, bakepulver, salt og tørrgjær , hvis du bruker det. Ferskgjær smuldrer du opp og rører ut i melken først. Tilsett melken i en stråle mens mikseren går på middels hastighet. Elt deigen sammen til den blir blank og glatt. De med cølaki kan få ferske og saftige boller.
Her er oppskriften på en glutenfri bolledeig som har både kesam og gjær, men som bruker fiberhusk og glutenfritt mel. Tørrgjær har blitt behandlet slik at den. Ha melkeblandingen i bollen med melet. Kjempe gode luftige boller uten melk nesten alle kan spise dem.
Du blander posens innhold med en pakke tørrgjær (antar jeg, det står bare gjær ), 1gram smeltet smør eller olje, og dl lunkent vann. Boller med tørrgjær. Vi har mange oppskrifter på boller og det finnes en hel jungel å gå seg vill i. Hva som er den beste oppskriften, er ikke godt å si. Noen liker de søte – andre ikke. En bolledeig kan lages på flere måter.
Det finnes ingen fasit. I denne oppskriften bruker derfor en god mengde melis som gir gode og søte boller. Vår bolledeig er laget uten egg. Rull runde fine boller og plasser dem ved siden av hverandre, litt tett, i en form som er ca.
Pensle med egg og stek på 1grader i ca. Server dem gjerne lune og med melisglasur. Hei, har fulgt oppskriften slavisk to ganger nå. Får ikke bollene til å heve.
Den første gangen brukte jeg tørrgjær. I dag prøvde jeg med fersk gjær. For er vant med å heve først, så trille ut boller, så etterheve før man sette i ovnen. Jeg liker å lage mine store og myke, og for å få til det, bruker jeg den samme bolledeigen som jeg bruker for å lage verdens beste boller.
Jeg fyller bollene med masse smør, sukker og kanel, og jeg kaller dem verdens beste kanelboller! Dette er en stor porsjon som gir ca. Smuldre gjær i en bolle, og rør den ut med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder. Ha i hvetemelet og bakepulveret, og elt deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok) La den heve til dobbelt størrelse, ca.
Når det står to pakker tørrgjær ,er det to pakker fersk gjær også da? Om man bruker fersk? Lag nydelige kanelsnurrer og kos deg med nystekt gjærbakst og en kopp varm sjokolade i solveggen. Vann, olje, sukker, salt has i eltebollen.
Disse kanelsnurrene er laget med urkorn. Melet eltes inn i det våte. Deigen eltes godt, heves til dobbelt, slå den ne og la den heve til dobbel en gang til. Jo lengre tid i kjøleskap, jo mindre gjær. Ta ut bakebollen fra kjøleskapet og la deigen stå i romtemperatur ca.
Dekk bakebollen med plast. Ikke la deigen kaldheve mer enn 4-dager. Vi har verdens beste oppskrift på saftige og gode kanelsnurrer.
Denne gode gjærbaksten kalles også kanelboller, kanelknuter eller kanel i svingene. Svenskene elsker kanelboller så mye at de til og med feirer kanelbollens dag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.