mandag 5. desember 2016

Koketid pinnekjøtt

Kan brukes på alle koketopper, også induksjon. Jeg har års erfaring med pinnekjøtt , og på Østlandet gjøres ofte en stor feil. I alle oppskriftene som er laget av østlendinger står det at pinnejøttet skal koke til kjøttet løsner fra beina, ca.


Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene salting og tørking. Og du, skal du ha skikkelig saftig pinnekjøtt bruker du h uskeregelen 30-3. Beregn ca 5gram pinnekjøtt pr person. Legg pinnekjøttet i vann over natten. På den måten blir pinnekjøttet mindre salt og mykere).


Kjøttet får tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet. Her er en kort beskrivelse for hvordan du damper pinnekjøttet til julemiddagen eller annet festlig lag.


Det er enkelt å lage pinnekjøtt. Husk å vanne ut pinnekjøttet på forhånd. Om du har tilberedt pinnekjøtt i årevis og er fornøyd med en viss utvanningsti er det ingen grunn til å endre på dette.


MatPrat står inne for. Dette er tider som vil gi et godt resultat uansett. Denne oppskriften på tradisjonell pinnekjøtt inkluderer koketid , damping, mengde per person og bruning i stekeovn. Pinnekjøtt er salt julemat med lange tradisjoner.


Fremgangsmåte Normalt beregner man ca. Vann ut i rikelig vann i ca. Er det lov å koke pinnekjøtt uten bjørkepinner i kjelen? Ja, hvis du ikke forteller det til noen, spøker Pål.


SLIK LYKKES DU MED PINNEKJØTT. Skift vann en gang i løpet av utvanningen. Legg en rist eller pinnekjøttpinner i bunnen av en stor kjele, bygg opp ca. Hell på vann så det står i høyde med risten.


Koketid pinnekjøtt

Slik kokes pinnekjøtt ! Ta en inntørket sau, en bunt bjørkepinner og stable kjøttet i den største gryten du har. Snart sprer den mest frydefulle duften seg i heimen. Serverer du pinnekjøtt til julekvelden?


Da kan du like så godt putte mandelpotetene oppi pinnekjøttgryta. Så du slipper å tenke mer på dem! Dropp de berømmelige bjørkepinnene eller risten som har vært regelen i mange år. Hvorfor dette har vært en anbefaling, er meg et mysterium. Maten blir smakløs og kjedelig!


Koketid pinnekjøtt

Hun er vokst opp med pinnekjøtt til jul på Vestlandet, sier ukens matblogger Olav Birkeland til Godt. Alle som har smakt mitt pinnekjøtt sier er at det smaker mye bedre enn pinnekjøtt som er laget på vanlig måte, og at alle synes det er utrolig hvor fort det går. I trykkokeren blir pinnekjøttet ferdig på under en tredjedel av tiden. I tillegg holder det bedre på aromaen, og det ser penere ut.


Helt enig med deg, Erik, i at dette ikke er den tradisjonelle måten å lage pinnekjøtt på. Men fremdeles elsker jeg dampet, tradisjonelt pinnekjøtt , og det er det vi spiser på juleaften. Og det smaker også ganske forskjellig.


Koketid pinnekjøtt

Pinnebog er pinnekjøtt fra lammebogen. Selve prosessen er den samme som ved fremstilling av pinnekjøtt av lammeside, altså kjøtt som er saltet og tørket. Den største forskjellen fra ordinært pinnekjøtt er kjøttfylden. Bitene av pinnebog har høyere andel kjøtt. Kjøttet er mindre fettmarmorert og har dermed mindre fremtredende fåresmak.


Geir har et lidenskapelig forhold til mat generelt og kanskje pinnekjøtt spesielt og har vært så generøs og dele sin oppskrift og fremgangsmåte med oss. Jeg har lagd pinnekjøtt her hjemme i dag og for ordens skyld må jeg komme med en liten presisering. Kjøttet på bildet er nok mye mer rødt enn det de fleste er vant med av pinnekjøtt.


Yngre, og de som ikke har vokst opp med pinnekjøtt , vil gjerne ha pinnekjøtt laget av lammekjøtt med mild smak og lite fett. Opp gjennom årene har det blitt tilberedt på ulike måter. Først og fremst er det selvsagt den tradisjonelle metoden med damping som har vært brukt. Min svigermor pleier å bruke ca timer på denne prosessen, men med trykkoker tar det bare minutter på fullt trykk.


Tilbehør rotmos og det er med vossakorv til eller innmatpølser passer også fint til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg