torsdag 21. mai 2020

Steke kalkun over natten

Se video av hvordan du steker en hel kalkun her! Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Finn laveste nettpris her. Det tar et par døgn å tine en kalkun i kjøleskap. Hvis kjøleskapet er helt fullt må kalkunen settes i det kaldeste rommet man har.


Da er den antakelig tint over natten.

Da kan du tine kalkunen raskt i kaldt vann. Når kalkunen er tint må innmatsposen, som ligger inne i hulrommet, tas ut og kokes til kraft. Prøv fylt kalkun med søtpotetgrateng og fløtesaus. STAS: Skal du servere kalkun til mange, kan det være en fordel å steke to mindre enn en større. Knyt godt igjen og snu og vend på fileten slik at den blir helt dekket av blandingen.


Trekk en ekstra pose utenpå og legg kaldt noen timer, snu posen så ofte du har tid. Forvarm ovnen til 1ºC. Ta fileten ut av posen og kryst over litt appelsinsaft, slik at salt og sukker blir nøytralisert.

Frossen kalkun tines i kjølerom eller på et annet kjølig sted. På denne måten holder kalkunen på kjøttsaften. Når den er tint fjernes posen med innmat (hvis den ligger inni fuglen). Skyll og tørk både inn og utvendig med papirhåndkle.


Langtidsstekt kalkun med bakte søtpoteter, maiskolber og sjysaus er et fantastisk godt måltid til en rimelig penge om en skal sammenligne alternativet. I januar kjøpte jeg en frossen kalkun på tilbud til 1kr som veide kg (kr pr kg). I tint tilstand ble den partert og kjøttet veide kg. I dag sender Norges Bondelag direkte fra tre forskjellige gårder. Karin og Roar Grødeland var først ut #128071;.


I dag deler de og flere andre svinebønder film og bilder fra sine grisehus for at du kan få et lite innblikk i hvordan norske griser har det. Her finner du steke - og koketips for kalkun i alle varianter. Hvordan steke kalkunfilet eller hel kalkun ? Såfremt man ikke deler den opp, er man henvist til ovn, og relativt lave steketemperaturer samt god tid.


Kalkun er svære greier. Jeg steker alltid over natten , og gjør det stikk motsatte av det som er vanlig: freser opp temperaturen på slutten etter pensling med krydderblandet olje. Nei, det kan du ikke.


Men du kan gjøre ferdig alt annet med den.

Eks fylle med stuffing, kryddersmør o. Det krever jo ikke all verden mens den står i ovnen og skal også hvile en god stund når den er ferdig (da kan du bruke stekeovnen til tilbehøret om nødvendig). Kjernetemperaturen øker med ca fem grader mens fuglen hviler, så ta den ut litt før temperaturen er slik du ønsker den. Slik lager du waldorfsalat. Tin kalkunen langsomt i kjøleskapet, da blir den best. Stikk et snitt inn mot beinet på innsiden av hvert lår slik at varmen kommer bedre til, så blir lårene raskere ferdig.


Du kan gjerne steke kalkunen i stekepose. Fyll grønnsakene i posen i stedet for i formen. Ta formen ut av kjøleskapet og sett samtidig på stekeovnen på 2grader over - og undervarme. Kok opp noen centimeter med vann i en stor kasserolle og sett formen over slik at du får litt varme inn i rundstykkene før du setter formen i stekeovnen.


Mens potetene står i ovnen lager du sausen og skjærer opp kalkunen. SAUS: Fjern det meste av fettet fra sjyen i langpanna. Rør inn et par ss mel i det som er i langpanna. Legg kalkunen på en rist over langpannen, evt rett i pannen hvis den er stor. Dekk evt langpannen med folie.


Sett et steketermometer i kalkunen på et sted der det kommer dypest mulig uten å kontakt med ben. Bildet over viser hvor supersaftig kyllingen ble. Beviset om at saften er i kjøttet ser du på bildet nedenfor. Den smelter på tungen!


Utrolig mørt, saftig og kyllingkjøttet smaker vidunderlig! Jeg skal for aller første gang lage kalkun om et par dager. Skal lage sopp og bacon stuffing til samt poteter og waldorfsalat. Har en kalkun på kg.


Spørsmålet er altså, hva er best? Jeg tenkte jeg skulle ha stuffingen ved siden av og ikke inni kalku. Stekepose eller ikke? Ta ut innmaten fra kalkunen og legg hele fuglen i laken.


Pass på at hele kalkunen er dekket. Det kan være nødvendig å holde den nede med for eksempel en tung tallerken. La stå over natten , minst timer. Bruk samme temperatur i vanlig ovn.


Hvis du har smoker, tenn den til 1C.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg