torsdag 28. mai 2020

Tilbehør fiskekaker

Kjøp Annet tilbehør på nett. Stort utvalg og rask levering! Dagsekker, Tursekker, Klatresekker. For menn, kvinner og barn! Klær og utstyr til nedsatte priser!

Softshelljakker og mye mer! Fjellsko, Løpesko, Multisportsko. Det finnes et hav av muligheter til spennende tilbehør til fiskekakene! Her er tre forslag til en litt annerledes fiskekakemiddag.


Fiskekaker havner ofte på middagstallerkenene rundt om i norske hjem, og det er ikke så rart – sunt og godt som det er. Fiskekaker er en populær middagsrett i mange hjem, men å finne på nytt tilbehør er ikke alltid like enkelt. Her har vi samlet tre enkle og smakfulle tilbehør som passer perfekt til fiskekaker.


Alle oppskriftene kan lages på bare minutter og er nok til fire personer.

Hjemmelagde fiskekaker er hverdagsmat med gullkant. Men hvorfor lage selv når du kan kjøpe ferdig, tenker du kanskje? Svaret er at den hjemmelagde utgaven inneholder langt mer fisk. I tillegg til å være veldig mye bedre på smak enn industrivariantene. Også kan du jo selvsagt tilrettelegge for egen, og familiemedlemmenes, gane og preferanser.


Tips: Som ekstra tilbehør til er det godt med. Nystekte, hjemmelagde fiskekaker smaker kjempegodt, og er en ypperlig måte å servere fisk på. Potet (kokte) Gulrot (raspet).


Bruk rene, kalde og litt våte hender så er det enklere å forme kakene. Bare prøv denne oppskriften med smaksrikt tilbehør og du blir overbevist. Om du velger fiskekaker fra butikken, er utvalget er nå veldig godt.


Lakse- og kveitekaker eller steinbitkaker med hvitløk er smaker som fungerer godt i en fiskeburger. Hos oss er fiskekaker hurtigmat de dagene vi virkelig ikke har tid til å tenke eller lage middag. Da blir det fiskekaker med pottmos og hermetiske erter.


Maten klar på under minutter og jeg kan hjelpe ungene å skifte samtidig. Form farsen til fiskekaker med en spiseskje som er dyppet i vann, slik at farsen slipper skjeen.

Brun kakene på middels varme i en stekepanne, hvor du trykker dem litt flate med skjeen. Skru ned temperaturen i pannen og la kakene steke på svak varme i omkring minutter. Snu dem et par ganger underveis.


Her får du fire fine oppskrifter på fiskekaker. Med kokte poteter i tillegg, og smeltet smør med hakket dill eller gressløk. Ekstra godt nå på sensommeren med ny norsk kålrabi og norske nypoteter.


Gjerne en sitronbåt også på tallerkenen til å skvise over fiskekakene. Tilbehør til fiskekaker. Hva du serverer til dine hjemmeblandete og hjemmelagde fiskekaker er en smakssak.


Du kan for eksempel servere med den klassiske remuladen eller kanskje persillesaus sammen med enten poteter eller ris. Eller som jeg har gjort her: kokte poteter, tomatsalat og hollandaisesaus – om jeg lagde den fra bunnen? Husk bare å velge fiskekaker med minst – aller helst – prosent fiskeinnhold og sunt tilbehør , sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.


Fiskekaker med høyt fiskeinnhold teller som ett av ukens fiskemåltider, og så kan du supplere med fet fisk som laks eller ørret en annen dag i uken. Til kjøttkaker så gjerne ertestuing eller kokte grønnsaker som gulrot, blomkål eller brokkoli. Vil gjerne høre hva dere har til!


Har også selvsagt kokte poteter til begge rettene! Gulrotstuing er kjempegodt til fiskekaker. Syrlige, grønne epler og purreløk blandet i lettrømme eller kesam, krydret med pepper, er også godt til. Fiskekaker er nemlig et svært takknemlig produkt å servere til middag, fordi du med forskjellig tilbehør har utrolig mange variasjonsmuligheter.


Fiskekaker er sunn, god og enkel hverdagsmiddag, bekrefter klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør. Hvordan få barna til å spise mer fisk? Det er lettvint å kjøpe med fiskekaker fra butikken, men lager du det selv smaker de mye bedre og du vet faktisk hva de inneholder. Det er en mye høyere andel fisk og ingen rare tilsetningstoffer tilsatt fra fabrikken.


Fiskekaker og annen fiskemat er lettere å lage enn mange tror, og du verden så stor forskjell det er på smaken på nylaget og hjemmelaget og den som er beregnet på lang oppbevaring. Velg mellom en helt tradisjonell fiskekakemiddag med grove seikaker servert med smørsurret løk, kokte poteter og dampede grønnsaker â eller trå til med noe litt nytt i form av fiskefrikadeller i pitabrød med hvitløkdressing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg